Доколкото Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е в ресора на

...
Доколкото Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е в ресора на
Коментари Харесай

Асен Василев не е получавал доклад за инцидент в АЕЦ „Козлодуй“

Доколкото Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) е в ресора на Асен Василев като вицепремиер, той бе безапелационен, че не е получавал отчет за случай на територията на АЕЦ " Козлодуй ". Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен в границите на днешния парламентарен надзор в Народното събрание на въпрос от ПГ " Възраждане " дали след края на плановия ремонт на един от блоковете на атомната централа е зародил пожар.

" Съответно, допускам, че то най-вероятно не се е случвало или отчет не е стигнал до мен, тъй като в случай че има подобен сериозен случай, това би следвало да бъде докладвало ", изясни Василев. Той добави, че при изискване, че от АЯР не са алармирали държавното управление, значи, че сходен случай не е имало.

Виктория Василева от ПГ " ИТН " обърна внимание, че това, което е направил депутатът от групата на " Възраждане ", граничи с закононарушение, тъй като се всява суматоха. " Не може с толкоз лека ръка да излизаш да приказваш за повреди в АЕЦ " Козлодуй " в случай, че вие даже не сте виждали какво съставлява основна циркулационна помпа в АЕЦ " Козлодуй ", добави тя.

Драгомир Стойнев от ПГ " Българска социалистическа партия за България " от парламентарната естрада осведоми, че незабавно се е свързал с управлението на АЕЦ " Козлодуй ", откъдето са му дали отговор, че е имало единствено задимяване по отношение на омасляване на топлоизолация. " Въобще не е имало спиране на работата. Въобще не е имало подобен огромен случай ", безапелационен беше депутатът. Той пожела ръководителят на Народното събрание да наложи допустимо най-суровото наказване на депутата от ПГ " Възраждане " за всяване на суматоха измежду обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР