Доколкото Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е в ресора на

...
Доколкото Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е в ресора на
Коментари Харесай

Асен Василев не е получавал доклад за инцидент на територията на АЕЦ Козлодуй“

Доколкото Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) е в ресора на Асен Василев като вицепремиер , той бе безапелационен, че не е получавал отчет за случай на територията на АЕЦ " Козлодуй ". Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен в границите на днешния парламентарен надзор в Народното събрание на въпрос от ПГ " Възраждане " дали след края на плановия ремонт на един от блоковете на атомната централа е зародил пожар.

" Съответно, допускам, че то най-вероятно не се е случвало или отчет не е стигнал до мен, тъй като в случай че има подобен сериозен случай , това би следвало да бъде докладвало ", изясни Василев. Той добави, че при изискване, че от АЯР не са алармирали държавното управление, значи, че сходен случай не е имало.
 Завърши плановият ремонт на V блок на АЕЦ
Завърши плановият ремонт на V блок на АЕЦ " Козлодуй "

Другият, шести блок на централата работи с цялостно натоварване на мощността

Виктория Василева от ПГ " ИТН " обърна внимание, че това, което е направил депутатът от групата на " Възраждане " , граничи с закононарушение, тъй като се всява суматоха. " Не може с толкоз лека ръка да излизаш да приказваш за повреди в АЕЦ " Козлодуй " в случай, че вие даже не сте виждали какво съставлява основна циркулационна помпа в АЕЦ " Козлодуй ", добави тя.

Драгомир Стойнев от ПГ " Българска социалистическа партия за България " от парламентарната естрада осведоми, че незабавно се е свързал с управлението на АЕЦ " Козлодуй ", откъдето са му дали отговор, че е имало единствено задимяване по отношение на омасляване на топлоизолация. " Въобще не е имало спиране на работата. Въобще не е имало подобен огромен случай ", безапелационен беше депутатът. Той пожела ръководителят на Народното събрание да наложи допустимо най-суровото наказване на депутата от ПГ " Възраждане " за всяване на суматоха измежду обществото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР