Докога трябва някой отвън да ни казва какви са нашите

...
Докога трябва някой отвън да ни казва какви са нашите
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор

" Докога би трябвало някой извън да ни споделя какви са нашите проблеми и че би трябвало да се вземат ограничения те да бъдат решени? Това отекна толкоз мощно, тъй като пристигна от високо място като Съединени американски щати ".

Това сподели съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия. Повод за думите му бяха глобите, които Съединени американски щати наложи на българи, измежду които предприемачът Васил Божков и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Днес прочетох един отчет за " Автомагистрали " – хванах се за главата. Откакто ГЕРБ падна от власт, ние в Демократична България сме се трансформирали в бюро " Жалби " за всевъзможни корупционни схеми, ужасни неща. На 11 юли ще минат изборите, ние ще сме в идващия парламент и тази информация ще бъде тествана ", съобщи Атанасов.

Попитан ще даде ли доказателства, че ръководството на ГЕРБ е подслушвало опозиционни политици, Атанас Атанасов уточни: " Аз съм жител, не мога да проверявам каквото и да е било. За това има институции ".

" Подаденият от мен сигнал, че има нелегално подслушване, обаче беше доказан от вицепремиера и вътрешен министър и от министър-председателя. Има доста сериозна вътрешна опозиция в службите. Проблемът е законов - в Закона за специфичните разследващи средства има малка врата и тя би трябвало да бъде затворена в идващия парламент ", акцентира съпредседателят на Демократична България.

" Имам доверие на господин Рашков, без значение от някои негови по-енергични изявления. Виждам, че той има предпочитание да разкрие тези подслушвания. Бойко Рашков би станал един добър основен прокурор ", означи Атанасов.

По думите му българското общество поддържа радикална правосъдна промяна.

Попитан дали на тази основа може да бъде формирано държавно управление с присъединяване на Демократична България, Атанас Атанасов съобщи: " Не е наложително всички наши цели и стремежи да съответстват с останалите, само че съм уверен, че след 11 юли би трябвало да бъде направено всичко допустимо да бъде формирано държавно управление. Хората желаят смяна. Тази смяна би трябвало да бъде направена от законна власт ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР