Докога те ще спират приемането на закона за разследване на

...
Докога те ще спират приемането на закона за разследване на
Коментари Харесай

Крум Зарков: Милиони българи са заложници на гениалните трикове на няколко играчи

Докога те ще стопират приемането на закона за следствие на основния прокурор? попита Крум Зарков

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков разяснява във Facebook проваленото заради липса на кворум в Народното събрание гласоподаване на първо четене на петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

" Някои хитруват, други се опасяват, трети споделят “за ”, само че мислят “против ”, сиреч лъжат. Взети дружно имат болшинство в 48-мото Народно заседание и стопират приемането на закона, въвеждащ механизъм за следствие на основния прокурор. Милиони българи не престават да са заложници на ”гениалните трикове ” на няколко играчи и малодушието на подчинените им. Докога? "

Два от законопроектите, които депутатите не съумяха да гласоподават на първо четене, са импортирани от Министерския съвет, а останалите - надлежно от Надежда Йорданова („ Демократична България “) и група народни представители, от Костадин Костадинов („ Възраждане “) и група народни представители, и от Бойко Рашков („ Продължаваме Промяната “) и група народни представители.

Част от обсъжданите законопроекти за промени в Наказателно-процесуален кодекс съставляват законодателни начинания, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност, се показва в отчета на парламентарната комисия по правни въпроси.

С единия законопроект на служебния кабинет се основава механизъм за следствие на основния прокурор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР