Докога ще ядем скъпи и некачествени храни? Това е въпросът,

...
Докога ще ядем скъпи и некачествени храни? Това е въпросът,
Коментари Харесай

Врачани пропищяха: Кен пробутва свинско за телешко, ето доказателства /снимка/

Докога ще ядем скъпи и некачествени храни? Това е въпросът, който си задават врачани след следващата подигравка с артикул, закупен от огромна комерсиална верига в града. Става въпрос за телешки салам в естествено черво, който наподобява единствено се продава за подобен. И то за 11 лв. за кг! Колбасът е закупен от "Т-маркет " и пакетиран там, само че е на марката „ КЕН “. Снимка, оповестена от врачанка в обществените мрежи, демонстрира наличието му. Както се вижда „ деликатесът “ е формиран от свинско месо, сланина, свински колаген, вода, сол, скорбяла и… единствено 11% говеждо месо.
„ Чиста химия за 11 лв. килото, отлично! “, възмущават се консуматори в обществената мрежа и са безапелационни, че „ в случай че не е мононатриевият глутамат и контейнерът за отпадък няма да го изяде “.
На всичкото от горната страна продуктът е и със период на валидност едвам един ден. На етикета ясно се вижда, че саламът е опакован на 15 август, а би трябвало да се употребява най-късно до 16-и. Изглежда въпросните съставки са изцяло "био " и затова годността им е толкоз къса. Като се има в поради, че африканската чума удари съвсем всички свине в страната и свинското към този момент е недостиг, то скоро може в състава на по този начин наречените „ телешки “ артикули до някой и различен ден да има единствено вода и стабилизатори. Интересно, дали и тогава би трябвало да се употребяват в рамките единствено на един ден?
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР