Докога, г-жо Фандъкова, ще пиеш кръв? Искам сметка от Ментата

...
Докога, г-жо Фандъкова, ще пиеш кръв? Искам сметка от Ментата
Коментари Харесай

Нинова на протест заради скъпата вода: КЕВР е зависима от концесионери

Докога, г-жо Фандъкова, ще пиеш кръв? Искам сметка от Ментата Стоянова, доктор " Хороис идея ", запитвам г-жата от Кърджали, която е ръководител на Народното събрание, от кое килийно учебно заведение си е взела дипломата. Който не схваща от положително, си отива с кютек. С сходни възгласи започва орgанизираният от Българска социалистическа партия митинг пред централата на КЕВР на бул. " Дондуков " поради нарастването на цената на водата, което ще стане факт от началото на идната година.

Начело на митинга застанаха водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и аленият народен представител Таско Ерменков, един от потвърдените сътрудници на " Държавна сигурност " в Народното събрание. Опитват се да унищожат изконното ни право на достъп до вода, съобщи той. И разгласи, че през 2012 година по същия метод е почнало свалянето на първия кабинет на Бойко Борисов, а в този момент, единствено по същия път той може да бъде отново свален .

Ерменков засегна тематиката по какъв начин е изчислена новата цена, като съобщи, че бизнес проектите на ВиК сдруженията първо са утвърдени от общинските препоръки, доминирани от ГЕРБ по места (бел. ред. - проектите се утвърждават от локалните ВиК асоциации), а КЕВР не трябвало да подписва автоматизирано, а да ревизира въпросните бизнес проекти. Припомняме, че бизнес проектите се утвърждават първо на публични разисквания.

Независимата КЕВР е подвластна единствено от концесионери. Увеличиха парното, тока, газ, през днешния ден за следващ път ще усилят цената на водата, само че не регистрират, че приходите на хората не стигат , включи се и Корнелия Нинова. " Тук сме да кажем, че основният провинен хората да живеят по този начин се намира на 500 метра по-нататък - държавното управление на Бойко Борисов организира политика на геноцид по отношение на българския народ. Не одобриха предлагането ни за енергийни помощи, за водни помощи, за преизчисляване на пенсии. Раздадоха си на мрачно 700 млн. лв. за тол система, за която още няма контракт. 10 милиарда лв. се крадат годишно в страната, само че няма 25 млн. лв. за онкоболните ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

На въпрос на Actualno.com не би трябвало ли митингът да бъде ориентиран към тези, които гласоподаваха Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги, съгласно който КЕВР пресмята цените на водата и КОЙ гласоподава тези промени , Нинова не отговори директно, а единствено сподели, че през годините имало доста неточности с концесии.

Искаме да се гласоподава смяна в закона и да има разлика сред гравитачна и помпена вода, добави един от протестиращите, кмет на село Сотире. Първото държавно управление на Борисов му изгоря душата поради тока, това ще бъде удавено от цената на водата, добави различен от протестиращите.

На митинга се появи и някогашният народен представител Велизар Енчев, който сподели, че този митинг е официално срещу водата, а в действителност е срещу мутрите в българската политика. България няма парламент – има Бойко Методиев Борисов, който подрежда по какъв начин да се гласоподава, добави Енчев под бурните възгласи " оставка, оставка ". На 17-ти март – пред Народното събрание, прикани Енчев.

Лидерът на Българска социалистическа партия София Калоян Паргов също държа тирада, като дефинира КЕВР за " грабителска комисия ", а " водата е богатство за всички ". Какво още сподели той и детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР