Докладите за нередности в Дирекция Национален строителен контрол“, публикациите за

...
Докладите за нередности в Дирекция Национален строителен контрол“, публикациите за
Коментари Харесай

Прокуратурата мълчи за проверката в ДНСК, а там вече назначават без конкурс

Докладите за нередности в Дирекция „ Национален строителен надзор “, изявленията за непозволени действия и недоволствата на чиновници, че в институцията царува цялостен безпорядък не престават да са глас в пустиня. Нито една виновна институция – Министерство на регионалното развитие в лицето на Петя Аврамова или прокуратурата не обръща внимание, че в една толкоз значима администрация се случват безобразни неща.
Най-много шефът да избухне, да събере всички, да им се навика, че ще открие кой е портаджията. Никога не пропуща обаче, да каже и че никой нищо не може да му стори до момента в който е на власт това ръководство, научи Фрог.

Припомняме, че шефът на ДНСК арх. Иван Несторов бе назначен от тогавашния министър Николай Ненков през 2017 година откакто Валери Симеонов на няколко пъти упрекна обществено предходната шефка Милка Гечева, че си затваря очите за противозаконни строителни обекти по плажовете и за други нарушавания. До тогава Несторов е бил шеф на дирекция " Геозащита и благоустройствени действия " в Министерство на регионалното развитие.

През април публикувахме детайлности за отчет, формиран от основния секретар на ДНСК, в който се изброяват редица фрапиращи нередности - вижте ТУК и ТУК.

Сигнал до прокуратурата накара полицията да привика нас на разпит. Малко по-късно се оказа, че прокуратурата са влезнали в ДНСК, само че от това не последва още веднъж нищо, макар, че имаше даже подозрения за подправяне на документи до момента в който тече инспекцията.

Единственото което се случи е, че стартира кадрова чиста, която сега придобива колосални размери.

Кризата с неналичието на фрагменти в ДНСК евентуално е повода да се издигат хора без да минават през другояче наложителен за всички конкурс или шеметно да израстват. От вторите е да вземем за пример секретарката на Иван Несторов Тоня Радевска, която от експерт за една година става основен специалист, макар, че е единствено с бакалавърска степен. Заплатата й внезапно също скача на 1700 лева, макар, че специалистите вземат по 1100 лева За нея се знае единствено, че е от Априлци, от където е и зам. -министър Николай Нанков.

От уеб страницата на институцията излиза наяве, че без да е разгласен конкурс Мария Апостолова от изпълняващ длъжността към този момент е публично шеф на правния отдел в институцията. Няма информация за поста да е оповестени и извършен конкурс. В институцията се приказва, че издигането на Апостолова е поради безропотното извършване на поставените й задания. В момента правният отдел в ДНСК е съвсем изцяло необитаем. В други отдели има до 12 вакантни места, а е оповестено, че се търсят един -двама чиновници.

В същото време не престават да си потеглят фрагменти - началникът на „ Вътрешен надзор “ се пенсионира, а в РДНСК в София- град напуща с изключение на началника и още едни от инспекторите там, и там остават едвам четири души, научи още Фрог.

В множеството институции всички споделят, че е мълчешком предписание вакатно място да се взема с нагласени за избран човек конкурс. В уеб страницата на ДНСК има оповестени свободни позиции, само че както през вчерашния ден Фрог разкри постове към този момент ще се раздават централизирано. Вероятността да се появят още назначения без наложителното минаване през конкурс е огромна, настояват източниците ни. Още повече, че началникът на ДНСК от 15 септември е в много дълъг отпуск, който трябваше да завърши през днешния ден, само че е продължен с още една седмица.

Преди да отиде в отпуска обаче, се е разпоредил до момента в който не минат изборите да не се издават актове на огромни строителни компании, а единствено наставления за премахване на неродности.

Работещите в ДНСК недоволстват с изключение на против цялостни безпорядък в администрацията и против най-привилигированите чиновници, както те ги назовават – тези деловодството. Дамите получават заплати като инспекторите, настояват източниците ни. Те дават отговор и за хранилището с архива на администрацията, само че помещението постоянно се употребява за сбирки.

„ Хранилището с документите е единственото място в което има мека мебел и маса, които са там с цел да се вършат информации в архива, само че е превърнато в сладкарница и барче. Там се вършат всевъзможни празнества, на които се яде, пие и дири се пуши. Вместо да има строго регламентиран достъп и да се съблюдават разпоредбите за пожаробезопасност вътре се вършат банкети и непрекъснато има някой на седянка. “, споделят чиновници, които се чудят дали пожарната не следва да направи инспекция.

Ако това се случва в единствено една държавна администрация, какво ли е в другите?

Припомняме какво написа в отчета на основния секретар за деловодната система в ДНСК

.

Екип Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР