Докладът за националната сигурност показва успехи в борбата с контрабандата,

...
Докладът за националната сигурност показва успехи в борбата с контрабандата,
Коментари Харесай

Красимир Ципов отчете големи успехи в доклада за националната сигурност

Докладът за националната сигурност демонстрира триумфи в битката с контрабандата, нарастване на разкриваемостта на престъпността и понижаване на злополуките. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по време на дебатите по отчета за положението на националната сигурност за 2018 година в Народното събрание.

„ Този отчет се писа в продължение на няколко месеца от работна група с представители на всички институции, свързани с националната сигурност. Той дава доста ясна и реалистична оценка на постигнатото през миналата година и на положението на националната сигурност”, сподели Ципов.

„ След сформирането на актуалното държавно управление, бе призната и една доста ясна и съответна управническа стратегия, обвързвана с тематиката сигурност, обвързвана и с тематиката национална сигурност. През 2018 година би трябвало да се отбележат забележителните триумфи във връзка с противодействието на контрабандата “, акцентира той.

„ Нека да напомним, че всички ограничения и дейности, които бяха подхванати от 2015 година насам дават своя извънредно сериозен резултат. Ние реализираме равнища, които не са присъщи за старите демокрации, държави-членки на Европейски Съюз “, посочи Ципов.

По думите му, равнището на контрабандата на цигари в България към този момент е към 5 %. Само преди 4 години равнищата били до 7 пъти по-големи.

Има доста съществено нарастване на разкриваемостта на престъпността, изключително във връзка с закононарушенията против личността.

Според Ципов, пътната сигурност е на дневен ред от години насам.

„ През 2018 година следва да се означи, че случаите, потърпевшите и жертвите след ПТП са намалели приблизително с 15 %. Жертвите от 710 през 2017 година са 612. Тези тъкмо ПТП провокират извънредно съществени проблеми и засягат доста български фамилии “, съобщи Ципов.

„ Докладът е реален, изчерпателен и дава в действителност действителна оценка на положението на националната сигурност “, безапелационен беше той.

Народният представител от ГЕРБ прикани депутатите да поддържат отчета за националната сигурност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР