Докладът за националната сигурност показва успехи в борбата с контрабандата,

...
Докладът за националната сигурност показва успехи в борбата с контрабандата,
Коментари Харесай

От ГЕРБ се хвалят с намаляване на катастрофите и повече разкрити престъпления

Докладът за националната сигурност демонстрира триумфи в битката с контрабандата, нарастване на разкриваемостта на престъпността и понижаване на злополуките . Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по време на дебатите по отчета за положението на националната сигурност за 2018 година
" Този отчет се писа в продължение на няколко месеца от работна група с представители на всички институции, свързани с националната сигурност. Той дава доста ясна и реалистична оценка на постигнатото през миналата година и на положението на националната сигурност. Чуха се доста рецензии от тази естрада по една или друга тематика, обвързвана с националната сигурност.
Следва да отбележим няколко извънредно значими и съществени достижения, които са факт от 2017 година нататък. След сформирането на актуалното държавно управление, бе призната и една доста ясна и съответна управническа стратегия, обвързвана с тематиката сигурност, обвързвана и с тематиката национална сигурност.
През 2018 година би трябвало да се отбележат забележителните триумфи във връзка с противодействието на контрабандата. Нека да напомним, че всички ограничения и дейности, които бяха подхванати от 2015 година насам дават своя извънредно сериозен резултат. Ние реализираме равнища, които не са присъщи за старите демокрации, държави-членки на Европейски Съюз.
Започнахме от равнища от порядъка на 25 и 30 % единствено преди четири години, а в този момент към този момент се следят резултати. Те не ги дава това държавно управление. Тези резултати се дават от самостоятелни органи, които вършат своите изследвания. Те демонстрират, че равнището на контрабандата на цигари в България към този момент е към 5 %.
Пак означавам, че единствено преди 4 години равнищата бяха 5 до 6, до 7 пъти по-големи . Изключително значимо е да се обърне внимание, че с помощта на ограниченията, които предприе българското държавно управление и по повод подсилване потенциала на Министерство на вътрешните работи, дадоха своя напълно явен резултат. Имаме доста съществено нарастване на разкриваемостта на престъпността, изключително във връзка с закононарушенията против личността.
В умозаключение желая да обърна внимание в този раздел в отчета, който дава доста ясна, съответна и детайлна картина на положението на пътната сигурност ", съобщи Ципов. По думите му това е тематика, която е на дневен ред от години насам. " През 2018 година следва да се означи, че случаите, потърпевшите и жертвите след ПТП са намалели приблизително с 15 % . Жертвите от 710 през 2017 година са 612.
Тези тъкмо ПТП пред извикват извънредно съществени проблеми и засягат доста български фамилии. Така че дано да завърша с това - отчетът е реален, изчерпателен и дава в действителност действителна оценка на положението на националната сигурност, а не както споделиха преждеговорищите сътрудници, че ние не виждаме безусловно никаква аналитична оценка и не знаем какво е положението на националната сигурност ", съобщи Ципов.
Народният представител от ГЕРБ прикани депутатите да поддържат отчета за националната сигурност. По думите му практиката на правене на подобен отчет би трябвало да продължи, тъй като може да се даде действителна оценка за положението на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР