Докладът “В авангарда: Европейският принос за бойната авиация на НАТО

...
Докладът “В авангарда: Европейският принос за бойната авиация на НАТО
Коментари Харесай

Отново F-35: Ще помогнат ли “мълниите” на НАТО да надвие Русия?

Докладът “В авангарда: Европейският принос за бойната авиация на НАТО на бъдещето “ се базира на изследване на спонсорирания от държавното управление на Съединени американски щати мозъчен концерн “Корпорация РАНД” и изследва уязвимостта на военновъздушните сили на страните от НАТО при положение на евентуален въоръжен спор с Русия.

По този метод, съгласно резултатите от проучването, в случай че спор с Русия се разпали, преобладаващото болшинство от авиацията на Алианса ще бъде уязвимо за съветските системи за Противовъздушна отбрана и надали ще може да действа дейно.

По сходен изискан метод американските военни специалисти се възползват от опцията да "рекламират " изтребителите си пето потомство, пишат медии.

F-35, създаден от Съединени американски щати: съгласно тях европейските съдружници на НАТО незабавно би трябвало да усилят броя на бойните системи от 5-то потомство в употреба на своите военновъздушни сили. В момента в целия флот на военновъздушните сили на европейските страни от Алианса, състоящ се от почти 1900 самолета, има по-малко от 100 изтребителя F-35.

В ранните дни на предполагаем спор с Москва американски специалисти твърдят, че секретността и разследващият капацитет на F-35 на НАТО ще дават на Военновъздушни сили на Алианса положителни благоприятни условия за оперативно разкриване на наземни цели.

Но защото европейците имат доста непретенциозен брой "Мълнии ", техният главен самолетен парк би трябвало да бъде чисто механически кадърен да взаимодейства с апарати от пето потомство, най-малко в региона на целевото обозначаване.

Изтребители от четвърто потомство - доста от които имат по-голяма огнева мощност от по-дискретните си сътрудници от пето потомство и се чака да продължат да съставляват към 70 % от общия флот на НАТО до 2030 година.

Освен това създателите на отчета допускат, че Москва ще употребява необятно своите системи за електронна война, които нямат аналози в света, което ще обезсили всички опити на Алианса да провежда дейно взаимоотношение сред другите типове авиация на страните от блока.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР