Докладът се фокусира върху две форми на онлайн насилиеСветовната здравна

...
Докладът се фокусира върху две форми на онлайн насилиеСветовната здравна
Коментари Харесай

СЗО публикува доклад за осигуряване на безопасността на децата онлайн

Докладът се концентрира върху две форми на онлайн принуждение

Световната здравна организация (СЗО) разгласява нов отчет, в който показа способи за справяне с възходящата международна заплаха за сигурността на децата в интернет, съобщи " Хелзинки таймс ", представен от БГНЕС.

Докладът, озаглавен " Какво работи за попречване на онлайн насилието против деца ", разкрива тактики и най-хубави практики за по-добра отбрана на децата.

Докладът се концентрира върху две форми на онлайн принуждение: полова корист с деца, в това число груминг и корист със полови изображения, и киберагресия и тормоз под формата на кибертормоз, киберследене, хакерство и кражба на идентичност.

" Децата ни прекарват от ден на ден време онлайн; заради това е наш дълг да създадем онлайн средата безвредна ", отбелязва Етиен Круг, шеф на отдела на СЗО за обществени детерминанти на здравето. " Този нов документ за първи път дава ясна тенденция за деяние на държавните управления, донорите и другите сътрудници за развиване, като демонстрира, че би трябвало да се оправим дружно с онлайн и офлайн насилието, в случай че желаеме да сме ефикасни. "

За да се предотврати онлайн насилието над деца, в отчета се акцентира смисъла на използването на просветителни стратегии, ориентирани към децата и родителите. Проучванията демонстрират успеваемостта на такива стратегии за понижаване на жертвите и причинителите на принуждение, както и на обвързваното с него рисково държание като злоупотребата с алкохол и опиати.

" Докладът предлага използването на просветителни стратегии в учебните заведения с голям брой сесии, поощряване на взаимоотношението сред младежите и ангажиране на родителите. Подчертава се също по този начин смисъла на образованието на младежите в характерни житейски умения, като убеденост, състрадание, решение на проблеми, ръководство на страстите и търсене на помощ, наред с други ", съобщи СЗО.

Освен това просветителните стратегии са по-успешни, когато употребяват многочислени и разнородни формати на осъществяване, като да вземем за пример видеоклипове, игри, плакати, инфографики и ръководени полемики.

Докладът демонстрира доказателства, че всеобхватните форми на полово обучение могат да понижат физическата и половата експанзия, по-специално насилието при запознанства и хомофобския тормоз. Ефективността на половото обучение е доказана в страни с всички равнища на приходи.

В отчета се акцентира нуждата от усъвършенствания в няколко области, в това число нуждата от повече стратегии за предварителна защита на насилието, които интегрират наличието за заплахите онлайн с предварителната защита на насилието офлайн, като се има поради припокриването на тези проблеми и общите подходи за предварителна защита.

В отчета се показва също по този начин по какъв начин да се натъртва по-малко на заплахата от непознати, защото непознатите не са единствените или даже преобладаващите причинители на онлайн принуждение против деца.

В него се насочва искане за по-голям акцент върху познатите и връстниците причинители, които са виновни за по-голямата част от престъпленията; както и за повече внимание към уменията за здравословни взаимоотношения, тъй като романтиката и търсенето на фамилиарност са съществени източници на накърнимост към онлайн насилието.

Според отчета на СЗО достъпът до интернет предлага доста благоприятни условия за децата и младежите, в това число поощряване на ученето, насърчаване на персонални и професионални умения, изложение на творчество и присъединяване в обществото.

Агенцията на Организация на обединените нации съобщи, че държавните управления би трябвало да намерят верния баланс сред насърчаването на опциите за младежите посредством цифровата среда и отбраната им от вреди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР