Докладът, подготвен от съвета, е публикуван вече в специализирана фейсбук

...
Докладът, подготвен от съвета, е публикуван вече в специализирана фейсбук
Коментари Харесай

Вторият щаб на Бойко под егидата на Огнян Донев и олигарсите се саморазпусна

Докладът, квалифициран от съвета, е оповестен към този момент в профилирана фейсбук група и е наличен единствено за лекари на този стадий. Сега ще се мисли каква част от него ще бъде наличен и за всички жители.

Това съобщи пред Дарик радио ръководителят на медицинския съвет за битка с ковид проф. Коста Костов

В отчета могат да се открият препоръки, само че това е спомагателен документ за всички тези лекари, които се сблъскват в практиката с ковид, сподели проф. Костов и добави, че към този момент има нови осем нови редакции.

"Формално съветът е основан, с цел да сътвори диагностични рекомендации и логаритми в интерес на лекарите. От нощес аз смятам тази заповед за изпълнена почтено ", разгласи началникът на медицинския съвет и добави, че този експертен съвет ще продължи да работи в качеството си на една професионална група в името на българските лекари.

"Считам, че ние изпълнихме задачата си. От през днешния ден аз не преставам да работя в интерес на лекарите. Ако някой има потребност от експертно мнение на медицинския съвет, ние ще обсъдим опцията да го дадем ", сподели още Костов, с което загатна, че разпуска медицинския съвет.

Той добави, че се връща при своите пациенти и другари.

"Тъй като не сме назначени щатно, нямаме задания и сме изпълнили дилемите, от през днешния ден сме със свободни души ", съобщи началникът на медицинския съвет.

Проф. Костов даде уточнения по ограниченията, признати поради карантината и разяснява рестриктивните мерки за навестяване на паркове и градинки. Като човек той е срещу да не се върви в паркови и градини, тъй като не се усеща удобно, а като доктор счита, че има проблем, тъй като хората могат да напълнеят, да изпитат и мощни душевен терзания, стоешком у дома.

"Но също като доктор ще кажа, че рискът да се върви на публични места, като паркове и градинки, е висок и поради това би трябвало да се съблюдава карантината ", акцентира той.

Проф. Костов сподели, че като ръководител на Медицинския експертен съвет поддържа прецизно карантината.

Той разви теорията, че е допустимо българите, като остарял народ, да имаме опция да преодолеем епидемията по-леко, в сравнение с при други страни. В това ми е вярата, сподели проф. Костов.

Ще оцелеем с най-малко жертви, безапелационен бе той.

Към кря на идната седмица ще има резултати от проучването на 1000 души, хора, които са служители на реда, водачи в градския превоз, гранични служители на реда и тогава ще имаме по-добри данни за разпространяване на вируса.

Според порф. Костов ние сме при започване на рецесията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР