Докладът на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК е

...
Докладът на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК е
Коментари Харесай

Банов обвини Златева, че е освободила Боршош от финансова отговорност

Докладът на Мирослав Боршош за финансовото положение на НДК е бил признат от служебния министър по европредседателството Деница Златева, а Боршош е бил освободен от финансова отговорност. Това съобщи по бТВ министърът на културата Боил Банов, на който преди седмица министър председателят Бойко Борисов повери ремонта на двореца за потребностите на българското председателство.

"На 2 май, един ден преди края на ръководството, е направено това, за какво – да каже тя. Аз не мога да разясня. От предходния ръб на НДК имаше човек, който ме помоли да го освободя от работа и от финансова отговорност, а аз го освободих от работа, само че не от финансова отговорност”, сподели министърът.

"Предполагам, че това значи: освобождението от финансова отговорност дава някаква независимост на този, който е освободен”, разяснява той.

Вчера Златева, която е в чужбина, реагира остро във "Фейсбук”:



Банов съобщи още, че с ремонта на НДК има закъснение по отношение на първичната договореност и той няма да завърши на 30 септември, само че забавянето нямало да е съдбовно.

"Но не е съдбовно дали ремонтът ще стане на 30 октомври или 10 ноември. Над 60% от дейностите са изпълнени. В естествен график ще финишира всичко”, увери той.

На въпрос дали ще стигнат парите за ремонта Банов отговори, че е задължен да се оправя с това, което има. И добави, че в този момент има една доста значима поръчка, обвързвана със сигурността.

"Мирослав Боршош има своя визия и своя логичност (за НДК – б. ред.) Докато не излязат резултатите от контролните органи, няма да коментирам”, сподели още Банов. Той още веднъж удостовери, че в случай че всичко е чисто, ще върне Боршош отпред на НДК, защото той има сериозна визия за развиването на двореца.

"НДК беше ужасно затишие, бяхме го забравили… Сега НДК е сериозен, съответен културен център. И това би трябвало да се продължи. Няма неприятно и НДК да продуцира лични събития, значимото е да бъдат и финансово обезпечени, да се види и каква възвръщаемост има. На пръв взор наподобява, че възвръщаемостта е била по-малка и там някъде е проблемът”, сподели още Банов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР