Докладът на МФ беше съставен от две части – професионална,

...
Докладът на МФ беше съставен от две части – професионална,
Коментари Харесай

Даниел Лорер, ПП-ДБ: Никой не разбра причината за такива манипулации в доклад на МФ

Докладът на МФ беше формиран от две елементи – професионална, в която се даваха разнообразни прогнози за бюджет и политическа, в която някой беше вкарал опит да се сплашва цялата българска общност с цялостни небивалици.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Даниел Лорер от коалиция ПП-ДБ.

Страхотии, които няма по какъв начин да се случат и по тази причина и МФ, и Българска народна банка побързаха да ги отрекат на идващия ден. Никой не разбра каква е повода да се появяват такива операции в отчет на МФ.

Можехме от дълго време да сме в еврозоната, само че след 12 година ръководство на ГЕРБ влязохме в листата „ Магнитски “. Имаше доста законодателни ограничения, които доста от дълго време трябваше да осъществим и в този момент въобще да не водим този диалог.

В 48-то Народно събрание стана явно кой желае и кой не желае да бъдем признати в еврозоната. Едно от условията беше законът за зелената карта за застрахователите. Вместо да го одобри, ГЕРБ демонстративно не пристигнаха на комисия.

В икономическата стратегия на Политическа партия и Демократична България е залегнало, че не подвигаме налога от 10% и не вършим бюджет с повече от 3% недостиг. Работата на служебния кабинет не е да измисля нови налози като налог свръхпечалба. Работата им е да събират към този момент съществуващите налози. Трябваше да съберат 400 млн. лева повече в държавната хазна, само че не са събрани. Откъде накъде ще има налог свръхпечалба. Защо бизнесът би трябвало да остаряла от невъзможността на служебния кабинет да си събира парите от естествените налози.

Идеите за таван на цените и надценките са неуместни. Не мога да си обясня освен икономическата, само че и техническата логичност по какъв начин това може да се случи. Технически неосъществима мярка.

В пазарната система има рагулатори, които би трябвало да отговорят за какво са се вдигнали толкоз цените. Ако има картел в горивата, те би трябвало да го разкриват, в случай че има сделка за цените на дребно – също. Регулаторът се споделя Комисия за защита на конкуренцията и е определен от ГЕРБ. И потвърдено не работи всички тези години.

В нашата стратегия е залегнало съществено стимулиране на родното произвеждане.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР