Докладът на Европейската комисия отразява обективно стремежа на всички институции

...
Докладът на Европейската комисия отразява обективно стремежа на всички институции
Коментари Харесай

Българските министри изразиха задоволство от доклада на ЕК

Докладът на Европейската комисия отразява обективно устрема на всички институции за промяна в правосъдната система.
Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, откакто Европейска комисия оповести по-рано отчета по Механизма за съдействие и инспекция за страната ни, съобщи БГНЕС.
За първи път се смята, че три от шестте индикатора са краткотрайно затворени, означи Захариева. Както към този момент стана ясно три индикатора - за независимостта на правосъдната власт, законодателната рамка и проведената престъпност, се смятат за краткотрайно прекъснати.
Този справедлив и положителен отчет освен че не ни успокоява, само че ни прави по-отговорни и ни стимулира да продължаваме със същото движение да реализираме правосъдната промяна, съобщи още вицепремиерът.
Захариева означи, че всяка година отчетът на Европейска комисия се интерпретира и се употребява и за политически цели.
„ Но ми се желае вместо да го използваме да се упрекваме кой какво е приключил, и кой какво – не, да забележим като страна какво сме създали и да се обединим дружно – в това число и президентската институция, с цел да може българските жители да ни имат доверие.
Докладът на Европейската комисия е позитивен, справедлив и ясно акцентира необратимостта на осъществените промени, съобщи и министърът на правораздаването Цецка Цачева.
България прави оценка извънредно изразеното доверие, че страната ни може да завърши мониторинга до края на мандата на тази комисия, добави Цачева и означи, че държавното управление продължава напъните.
От своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов също удостовери казаното от Цецка Цачева и от Екатерина Захариева. Той съобщи, че приема като справедлива оценка отпадането на индикатор 6 от отчета на Европейска комисия за проведената престъпност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР