Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам, той

...
Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам, той
Коментари Харесай

Румен Петков: Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам

" Докладът на Европейска комисия е най-лошият от 2005 година насам, той е смъртоносен като квалификации и избрания за социално-икономическата среда ", съобщи пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Той дефинира като груба и цинична неистина част от мненията във връзка с документа, съгласно които скоро мониторингът за напредъка на България ще бъде свален. Това освен, че не е правилно, само че наличието на отчета е убийствено за редица браншове, уточни Петков.

„ В средствата за всеобща информация се разгоря един фиктивен спор дали Комисията е решила да продължи Механизма за наблюдаване на промените в правосъдната система на България или този механизъм е изнемощял. От текста на отчета е напълно ясно, че подобен въпрос не съществува. Цитирам съответно параграф 31 от отчета: „ в границите на този механизъм Комисията продължава да следи правосъдната промяна и битката с корупцията в България “. Очевидно е, че предният състав на Комисията не смъкна механизма, както беше дадено и необятно пропагандирано от премиера Борисов. Известно е, че правосъдният министър Данаил Кирилов разгласи, че в случай че не падне мониторинга, ще си подаде оставката. Мониторингът не падна, той не си подаде оставката “.

Румен Петков акцентира, че налице са тревожи трендове във всички области, предмет на Доклада на Европейска комисия и страната ни заема последните места във всички браншове. Това е оценката за ръководството през последните 10 години.

„ Липса на обществени вложения, липса и незадоволителна транспортна инфраструктура, най-висока смъртност в Европа от замърсяване на въздуха, стеснен достъп до опазване на здравето и недофинансиране на бранша, все по-нарастващо обедняване и задълбочаване на неравенствата, стеснен достъп до обучение и липса на цифрови умения “.

Петков разяснява, че там, където има промяна, тя е незавършена, а там, където има подхванати ограничения, те са неефективни и неработещи.

„ Ние от АБВ считаме, че констатацията, че в България е в икономическа обърканост и застой, политическата ни система е разсипана и покварена с тези непрекъснати кавги и цялостно пренебрежение и неуважение на институциите. Обществото е изпаднало в духовна мизерия, изпълнена с експанзия, която е на всички места.

Председателят на Политическа партия АБВ акцентира, че затова е нужна цялостна дълготрайна стратегия с съответни ограничения в обособените браншове, ясно написана във времето и с реалистични финансови планове. А съответно за данъчната система – нужен е повсеместен разбор и на негова база, съществени промени, уточни Петков и напомни, че това е гледище на Политическа партия АБВ от години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР