Докладът на ЕК доказва безсилието на управляващото мнозинство за съдебна

...
Докладът на ЕК доказва безсилието на управляващото мнозинство за съдебна
Коментари Харесай

Единствените положителни точки в доклада на ЕК са благодарение на Реформаторите

Докладът на Европейска комисия потвърждава безсилието на ръководещото болшинство за правосъдна промяна и битка с корупцията и то в навечерието на българското председателство. Единствените позитивни точки са признатите промени под натиска на Република България в предходното Народно заседание. Това се споделя в позиция на политическия съвет на Реформаторския блок във връзка отчета на Европейската комисия. Всички следващи дейности на ГЕРБ и Българска социалистическа партия като най-големи парламентарни партии демонстрират само договорка за поддържане на статуквото и корупционните практики. Промените без спор в Закон за съдебната власт, непрозрачният избор на членове на Висш съдебен съвет, неналичието на електронно правораздаване са единствено част от дейностите на ГЕРБ и парламентарните партии в опит за сриване на постигнатото от Република България в 43ото Народно събрание.

Основна рекомендация за незабавна битка с корупцията няма да бъде изпълнена и през 2018 година, тъй като в бюджета още веднъж няма заложени средстава за антикорупционeн орган.

В този миг министър председателят не би трябвало да се крие, а да поеме отговорност и ясно да каже за какво България ще влезе в председателството на Съвета на Европейски Съюз като най-бедната, корумпирана и нереформирана страна. Успяха ли за няколко месеца в ръководството Атака да извърнат посоката на страната на изток, както постоянно са опитвали?

Правосъдният министър би трябвало да даде пояснение за какво даже и дребните промени на държавното управление са непрозрачни и подложени на критика от Европейска комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР