„Докладът на ДАНС е потресаващ. Ние сме изключително притеснени от

...
„Докладът на ДАНС е потресаващ. Ние сме изключително притеснени от
Коментари Харесай

ГЕРБ: Докладът на ДАНС за Джемкорп е потресаващ, да прекратим меморандума

„ Докладът на ДАНС е поразителен. Ние сме извънредно обезпокоени от това, което четем. Извън това продължаваме да нямаме отговори от Кирил Петков, от министъра на енергетиката и от министъра на финансите. За нас от ГЕРБ тече опит за бойкот от страна на изпълнителната власт. Да не си губим времето и да прекратим този Меморандум, който продължава да работи и заплашва националната ни сигурност “, съобщи националният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия, която да откри обстоятелствата и събитията, свързани с подписания от държавното управление Меморандум за 1 милиарда $ с американската компания „ Джемкорп “, заяви БГНЕС.

Трифонова акцентира, че не е ясно кой е предложил „ Джемкорп “ на България.

„ По какви критерии компанията е била подбрана, каква е нуждата от този Меморандум “, попита Трифонова.

Тя акцентира, че посланикът ни в Съединени американски щати не е бил на срещата и няма паметна записка, която е наложително да бъде водена.

„ Трябва да се търси отговорност от лицата, които са сключили Меморандума и от лицата, които не са го прекратили след отчета на ДАНС “, сподели още депутатът.

„ В министерството на енергетиката или няма нито един документ, обвързван с „ Джемкорп “, или министърът на енергетиката крие нещо от нас “, счита Трифонова.

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова разяснява, че от една страна няма нищо неправилно, въпреки това стои и въпросът с арбитража.

„ На процедура даже да бъде преустановен този Меморандум, наредбата, обвързвана с арбитража, остава в действие в идващите две години. В точка 6 ясно е казано, че всяка една от страните може да предяви искания. Тя посочи, че никой не е дал отговор на въпросите на ГЕРБ дали нещо е изпълнено във връзка с Меморандума, или не. По думите ѝ този Меморандум е подписан след еднолично взето решение – той няма разбор. Аз разбирам, че не е имало никакъв разбор, не е имало никакви осъществени инспекции преди този момент “, сподели Петкова.

„ Скандално е при тази информация те да подпишат меморандум с тази компания “, безапелационна е тя и моли този развой да бъде проучен в елементи./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР