Докладът Магнитски беше дисциплиниращ срещу определен начин на правене на

...
Докладът Магнитски беше дисциплиниращ срещу определен начин на правене на
Коментари Харесай

Петър Кънев, „БСП за България“: Досегашният модел на управление не може да продължава

Докладът Магнитски беше дисциплиниращ против избран метод на правене на политика

" През последните 10 години се наложи един механизъм за правене на бюджет, който да е комфортен за ръководещите - елементарно осъществим и с оставащ най-после остатък, който да си го разпределят както намерят за добре - я, от яхта, я, от джип ", съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " за Бургас Петър Кънев в " Лице в лице " по БТВ.

Според него държавното управление на ГЕРБ тотално е сбъркало с ръководството на рецесията. " Беше безусловно комплициран моделът с отпущането на 700 млн. лева на ББР за банкови гаранции по простата причина, че комерсиалните банки са заринати с пари и на тях някакви гаранции от някаква дребна българска държавна банка не им трябват. Дизайнът на мярката " 60/40 " също трябваше да бъде напълно различен. Доброто решение беше мораториумът, който направи Българска народна банка, защото от отпуснатите 700 млн. лева на ББР от държавното управление на Борисов единствено 180 млн. лева бяха усвоени ", разяснява Кънев.
" През 2005 година, по време на предприсъединителния развой към Европейски Съюз, бяхме в един пакет с Румъния и тогава желаеха да ни отделят, тъй като Румъния се развиваше доста зле и не отговаряше на изискванията. За предходната година излезе статистиката - румънските жители са с 30% по-високи приходи от българските. ГЕРБ за тези 10 години ни докараха до такава степен, че сега ние разчитаме на покупателната дарба на румънските жители ", означи социалистът.

По думите на Петър Кънев отчетът " Магнитски " е подготвен от две години, само че е пристигнал в този момент, тъй като се има вяра на президента Радев и на служебното държавно управление - не на държавното управление на Борисов. " Докладът " Магнитски " имаше дисциплинираща задача и пристигна тъкмо в точния момент. Той е голям удар против избрани хора, само че и против избран метод на правене на политика. Защото това, което беше до момента, не може да продължава ", безапелационен бе той.
Петър Кънев също изрази мнение, че отчетът " Магнитски " ще има продължение и ще бъде последван от още един отчет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР