Доклад за пробив в личните данни от края на годината

...
Доклад за пробив в личните данни от края на годината
Коментари Харесай

Хакерските атаки в цял свят растат главоломно, туризмът се оказва особено уязвим

Доклад за пробив в персоналните данни от края на годината на неправителствената организация Identity Theft Resource Center неотдавна разкри, че близо 447 милиона незащитени файлове са били обект на хакерски офанзиви през 2018 година, отбелязвайки нов връх измежду количеството компрометирани файлове за една година.
Въпреки че общият брой на хакнатите данни е намалял с 23% от 2017 година до 2018 година, това не значи безусловно, че смяната е налице, изключително откакто количеството разрушени файлове, съдържащи сензитивна информация, е повишено със 126%.
Индустриите с най-вече хаквания са бизнес, медицински/здравни грижи, банкова/финансова, правителствена/военна и, най-после, обучение. Бизнес промишлеността е отчела общо 571 офанзиви, които са обявили повече от 415 милиона файла през 2018 година Същият бранш е преди всичко и през 2017 година с 907 регистрирани офанзиви, разкрили повече от 181 милиона файла, написа БГНЕС.
Сред разрушените файлове с данни има и 1,68 милиарда такива, които включват имейл адреси, пароли и потребителски профили. " Пътят към самоличността на потребителя е сходен на пъзел и с колкото по-правилни части разполага крадецът за някого, толкоз повече те могат сполучливо да оформят този човек. След като получат достъп, те могат да трансформират пароли, да заключат профила на лицето и вероятно да получат сензитивна [лична информация] ", изяснява отчетът.
Хотелската верига Marriott International има максимален брой разрушени файлове през 2018 година, което е засегнало към 383 милиона души по целия свят. На второ място е Service Inc. с 14 милиона, следвана от самолетна компания Cathay Pacific с 9,4 милиона.
Ева Веласкес, основен изпълнителен шеф на ITRC, съобщи, че " туристическите компании са съществена цел на хакерските атаки, тъй като имат мощно сензитивна, персонална информация. "
В сферата на опазването на здравето са потърпевши близо 10 милиона души. По-голямата част от тези данни включват предпазена здравна информация, номера на общественото обезпечаване, информация за кредитна/дебитна карта и даже записи в DMV.
" Кражбите на здравна идентичност са доста съществено нещо ", споделя Пам Диксън, изпълнителен шеф на Световния конгрес за отбрана на персоналните данни. " Ще отидете при лекаря си и внезапно ще намерите цяла нова, погрешна и лъжлива информация във вашето здравно досие. Това може да сътвори някои съществени проблеми ", акцентира Диксън.
В опит да се сведе до най-малко рискът, специалистите приканват постоянно да се употребяват мощни, неповторими пароли за онлайн сметки, да се преглеждат финансовите доклади и да се основават сигнали за банкови сметки и сметки в обществени мрежи, известяващи при въвеждане на нови данни за вход. Като спомагателна мярка, някои от тях оферират основаването на авариен имейл, който се употребява единствено за онлайн резервация или закупуване на неща, т. е. да не е директно обвързван с работна или персонална е-поща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР