Доклад с повече от 10 страници аргументи и мотиви входира

...
Доклад с повече от 10 страници аргументи и мотиви входира
Коментари Харесай

Политическа група 5 внесе доклад за иницииране на местен референдум

Доклад с повече от 10 страници причини и претекстове входира през днешния ден Политическа група 5 (ПГ5) в деловодството на Столичния общински съвет (СОС).

Докладът е подписан от 15 общински съветника от целия опозиционен набор в СОС, а главната тематика е настояването за осъществяване на референдум с въпроси, директно свързани с вложението на над 300 млн. лева в една остаряла технология за изгаряне на боклуци, оповестиха от пресцентъра на "Глас национален ". Смятаме, че един план, който е стартирал преди повече от 10 години с едни планове, към този момент има потребност от съществено преосмисляне и преоценка и тъкмо за това с напъните и поддръжката на нашите сътрудници от СОС, които се съгласиха, че тази тематика е надпартийна, внасяме съответен отчет, сподели Иван Велков. Той добави, че отчета на ПГ 5 е опит за приканване към здравия разсъдък, връщане на полето на смисления диалог и включването на всички заинтригувани страни в тази значима за столицата ни тематика.

Симеон Славчев напомни, че един от целите на ПГ 5 от началото на мандата им е директното присъединяване на жителите в ръководството на София и в частност проблема със завода за изгаряне на боклуци. Внасянето на искане за осъществяване на локален референдум е един от механизмите, с които можем да работим в СОС в полза на жителите. По тематиката няма нито политически, нито публичен консенсус.

Трябва да бъдат прегледани всички вероятни различни решения и считаме, че референдума ще даде тази опция, сподели Венци Мицов от Политическа партия Глас Народен.

Това е социална идея и надпартийна самодейност. Благодарим на всички сътрудници от другите политически партии в СОС, които поддържаха и подписаха отчета, приключи Светльо Витков от Политическа партия Глас Народен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР