Доклад с обяснения защо 18-годишната убита Андреа е била сама

...
Доклад с обяснения защо 18-годишната убита Андреа е била сама
Коментари Харесай

Министър Сачева поиска доклад защо Андрея е била сама в нощта на убийството

Доклад с пояснения за какво 18-годишната убита Андреа е била сама във съдбовната нощ е изиска общественият министър Деница Сачева. Това заяви тя пред медиите в Министерски съвет, написа dnes.dir.bg

``
реклама

" Но не бих желала още веднъж да приказваме и да търсим виновност някъде, тъй като, се съгласете, че обществените служащи не могат да знаят във всеки един миг кой български жител напуща страната и оставя своите деца. Кампанията за демонизиране на работата на обществените служащи от време на време ги кара да се тормозят да правят служебните си отговорности. Всичко, което прекрачва избрани граници, рано или късно стартира да бъде във щета на обществото и публичните ползи ", обоснова настояването си Сачева. 

Бащата на момичето е на гурбет в чужбина, стана ясно незабавно след закононарушението. Майката на ученичката била в различен град, по тази причина се налагало Андреа да спи при чичо си. Във съдбовната нощ тя се прибрала сама в дома си, тъй като у чичо й имало гръмък ваучър и не можела да спи. Светнатият прозорец в стаята й притегля вниманието на локалния наркоман и престъпен воин Аксел на 17 години. Той пребива момичето от пердах с железна пръчка, изнасилва я и наръгва смъртоносно с кухненски нож във врата. След това краде портмонето й и си купува с парите на жертвата движимости. 

След като Андреа е пълнолетна, не е ясно какво ще потвърди отчета, разясниха в обществените мрежи изявлението на отрасловия министър. 

Сачева обърна внимание и на казуса, който сполетя хората с увреждания. Вчера стана ясно, че няма задоволително персонални асистенти, които да ги обслужват. Ресорният министър съобщи, че отговорността за това била на Българска социалистическа партия и на Мая Манолова, защото те упорствали да се одобри законът небрежно.

Малко по-рано соцдепутатът Георги Гьоков упрекна ръководещите, че са показали безхаберие.

" Това, което се случва сега, се случва в резултат на Закона за персоналната помощ, един закон, който беше признат под напън, чийто основател беше госпожа Мая Манолова, да се одобряват небрежно текстове, по които имаше редица негативни мнения, включително и от Министерство на финансите, и от Министерството на труда и обществената политика, в това число и от Агенцията за общественото подкрепяне. Законопроектът за персоналната помощ беше импортиран от Корнелия Нинова, след това имаше още един законопроект, който беше импортиран от „ Воля “. Така че това, което се случва сега, в действителност е резултат от това да одобряваме едно законодателство небрежно, под напън, единствено поради цели, които явно не са свързани с това да бъде признат закон, който е обективен и резистентен ", отвърна задочно Сачева.

Тя още веднъж заключи, че 13 000 души са изключени и към този момент нямат опция да употребяват персонален помощник, защото в новия закон от 1 януари право на такава помощ имат единствено хората с над 90% увреждане.

Министерството обаче създало стратегия за грижи в домашна среда, която се чака да бъде призната до края на месеца и ще обезпечи още 4 800 асистенти, разкри Сачева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички прав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР