Доклад предупреждава за бедствие в глобален план за милиони деца

...
Доклад предупреждава за бедствие в глобален план за милиони деца
Коментари Харесай

Експерти: Милиони деца за застрашени при втора вълна на COVID-19

Доклад предизвестява за „ злополучие ” в световен проект за милиони деца при втора вълна на зараза от ковид, каквато планува Световната здравна организация (СЗО).
Пандемията на ковид ще има „ пагубно ” влияние върху правата на децата в международен мащаб, написа The Guardian.
Правозащитната холандска организация „ Kids Rights ” предизвестява, че милиони деца ще изпаднат в последна беднотия поради епидемията, която ограничи средствата на доста страни, предопределени за опазване на здравето и обучение за младите. Световната здравна организация предизвести за „ неотложен втори пик “, в случай че рестриктивните мерки са подвигна прекомерно рано. Това може да ускори употребата на детски труд и да усили браковете с малолетни, предизвестяват правозащитниците.
БГНЕС напомня, че доктор Ханс Клюге - шеф на СЗО за европейския район, насочи остро предизвестие към страните, които стартират да облекчават рестриктивните мерки си, заявявайки, че в този момент е " време за подготовка, а не за празнуване ". Европейските страни би трябвало да се приготвят за смъртоносна втора вълна от коронавирусни инфекции, защото пандемията не е завършила.
Броят на случаите на COVID-19 в страни като Англия, Франция и Италия стартира да понижава, не значи, че пандемията завършва. Страните би трябвало да употребяват това време рационално и да стартират да укрепват системите за публично здраве, както и да построяват потенциал в лечебни заведения, отделения за незабавна помощ и интензивно лекуване, означи още той.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР