Доклад, поръчан от европейската футболна асоциация (УЕФА), оценява, че ще

...
Доклад, поръчан от европейската футболна асоциация (УЕФА), оценява, че ще
Коментари Харесай

Футболните федерации в Европа ще загубят милиарди при световни първенства на две години

Доклад, поръчан от европейската футболна асоциация (УЕФА), прави оценка, че ще има сред 2,5 и 3 милиарда евро загуби за европейските федерации за 4 годишен период, в случай че се одобри спорната концепция на международната централа (ФИФА) да се реформира интернационалният календар и да има международни шампионати всеки 2 години.

УЕФА е показала това изследване на управленията на своите 55 страни членки. Този отчет не обгръща и спомагателните загуби за националните шампионати, оповестяват френските вестници "Льо Монд " и "Л'Екип ", които са имали достъп до документа.

УЕФА е изрично срещу промяната на ФИФА, като на нейна страна са и доста национални шампионати, футболисти, както и последователи.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино продължава да поддържа тезата, че този план ще обезпечи доста повече средства за всички федерации.

Освен да се организират международни шампионати всеки 2 години, планът планува квалификациите да се състоят единствено през месец октомври или през октомври и март, до момента в който в този момент календарът ги разхвърля върху цялата година.

Според "Льо Монд " новото съревнование Лигата на нациите, което бе извоювано от Франция преди броени дни, ще бъде закрито. Европейските шампионати също ще се провеждат всеки 2 години, а не през 4.

За УЕФА този сюжет ще докара до парични загуби, свързани с продажба на билети, на телевизионни права, както и от спонсорски контракти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР