Доклад на LinkedIn, цитиран от американските медии, показва изключителен ръст

...
Доклад на LinkedIn, цитиран от американските медии, показва изключителен ръст
Коментари Харесай

Обявите за работа, свързани с криптовалути в САЩ, изпревариха тези от технологичния сектор

Доклад на LinkedIn, представен от американските медии, демонстрира извънреден растеж в обявите за работа, свързани с криптовалути в Съединените щати. Само от 2020-а до 2021-а година растежът е с цели 395%.

Новите работни места в така наречен от някои криптоиндустрия изпреварват свободните позиции в софтуерния бранш. Въпреки това, той също означи удивително развиване, съвсем удвоявайки броя на обявите за работа.

" Доскоро множеството от обявите за работа в Америка бяха в региона на софтуера и финансите, от ден на ден обаче се търсят крипто гении ", написа в отчета.

Много търсени са още счетоводители, консултанти, както и експерти по компютърен хардуер.

А растежът на работните места, свързани с набиращите все по-голяма известност криптовалути се чака да продължи и през тази година. Според финансови специалисти, Америка изпитва апетит за експерти, които да работят с цифрови активи. И това е по този начин най-много поради възходящият брой компании, работещи с криптовалути и блокчейн.

Най-големите крипто тържища като Coinbase, Kraken и Binance също оферират огромен брой нови работни позиции, оповестяват от LinkedIn. Очаквано, най-вече от тях са свързани с най-популрната криптовалута - биткойн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР