Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите

...
Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите
Коментари Харесай

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че макар забележителния растеж на общите мрежови такси и на каузи на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали относително скромни.

Glassnode, снабдител на данни за веригата, изясни това събитие с нарасналата интензивност, обвързвана с надписи и нареждания в мрежата на Биткойн, което води до нараснало търсене на блоково пространство.

Тъй като потребителите изследваха появилата се наклонност на незаменяемите токени (NFT) под формата на текстово наличие и изображения във веригата, ангажираността на потребителите в мрежата на Биткойн ( BTC ) внезапно набъбна. Вследствие на това търсенето на блоково пространство означи бърз напредък. Този внезапен скок на транзакциите докара до претоварване на мемпула на Биткойн и следващо ескалиране на мрежовите такси.

Данните на Glassnode демонстрират, че общите такси са нарастнали с 216%, от почти ~12 BTC/ден до 38 BTC/ден, а делът на приходите на миньорите от такси се е нараснал от 1% на 4%.

Въпреки тези обилни нараствания Glassnode отбелязва, че обсъждани в безспорни и исторически стойности, те остават релативно дребни. Стартирането на Inscriptions и Ordinals през февруари, дружно с последвалото внезапно повишаване на търсенето на пространство за блокове, провокира нов интерес към минната активност в мрежата. Освен това въвеждането на по-нови ASIC платформи способства за внезапно повишаване на новото търсене на услуги за рандеман в мрежата.

През този интервал цената на BTC показва възходяща траектория, като означи растеж от над 40% от 1 януари насам, стимулирайки повече хора да се причислят към общността за рандеман във веригата. Това внезапно повишаване на участниците докара до повече конкуренция за възнагражденията за рандеман, които са се нараснали с 50% от февруари насам.

Макар че както мрежовите такси, по този начин и делът на миньорите в тези такси означиха съответното нарастване от февруари насам, премията, извоювана на екзахаш, доближи нови исторически минимуми заради внезапното увеличение на броя на миньорите, които се конкурират за същите награди. По данни на Glassnode миньорите към този момент ще печелят единствено 2.26 BTC (приблизително $60,000) за деен екзахаш в мрежата.

В отчета се показва още, че миньорите в мрежата на Биткойн може би наближават точката на евентуална нерентабилност, защото междинната цена за придобиване на миньор сега се намира на равнище 10% спад на наградата спрямо настоящата спот цена.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР