Доклад на екип, ръководен от експерта в Агенция Пътна инфраструктура

Доклад на екип, ръководен от експерта в Агенция Пътна инфраструктура ...

От пътната агенция обмислят санкция за фирмата, направила сайта за винетките.


Доклад на екип, ръководен от експерта в Агенция "Пътна инфраструктура" проф. Олег Асенов, предлага на ръководството на АПИ да наложи санкция на компанията, направила сайта, през който се купуват електронни винетки www.bgtoll.bg, съобщи пред Би Ти Ви Асенов. Според него на изпълнителя Ви Ейч Пи не би трябвало да се плати половината от сумата по поръчката.

В отговор на въпрос проф. Олег Асенов каза, че не знае каква е точната сума, но вероятно става дума за около 20-30 хиляди лева, тоест санкцията трябва да е между 10 и 15 хиляди лева. "Сайтът е възложен под праговете на обществените поръчки, не са похарчени огромни държавни пари", допълни експертът.

Той поясни, че говори за информационния сайт, който се зарежда при въвеждане на адреса. Експертът по информационна сигурност Ясен Танев също по Би Ти Ви коментира, че в този сайт постоянно се появяват бъгове и при по-голяма натоварване може да се срине.

Проф. Олег Асенов каза още, че подсайтът, през който стават самите покупки на електронни винетки, е разработен от изпълнителя на тол-системата - консорциумът "Капш", и към него няма сериозни забележки.

Източник: econ.bg