Доклад на екип, ръководен от експерта в Агенция Пътна инфраструктура

...
Доклад на екип, ръководен от експерта в Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

От пътната агенция обмислят санкция за фирмата, направила сайта за винетките

Доклад на екип, управителен от специалиста в Агенция " Пътна инфраструктура " проф. Олег Асенов, предлага на управлението на АПИ да наложи глоба на компанията, направила уеб страницата, през който се купуват електронни винетки www.bgtoll.bg, заяви пред Би Ти Ви Асенов. Според него на изпълнителя Ви Ейч Пи не би трябвало да се заплати половината от сумата по поръчката.

В отговор на въпрос проф. Олег Асенов сподели, че не знае каква е точната сума, само че евентуално става дума за към 20-30 хиляди лв., т.е. глобата би трябвало да е сред 10 и 15 хиляди лв.. " Сайтът е предоставен под праговете на публичните поръчки, не са изхарчени големи държавни пари ", добави специалистът.

Той разясни, че приказва за осведомителния уебсайт, който се зарежда при въвеждане на адреса. Експертът по осведомителна сигурност Ясен Танев също по Би Ти Ви разяснява, че в този уебсайт непрекъснато се появяват бъгове и при по-голяма натоварване може да се срине.

Проф. Олег Асенов сподели още, че подсайтът, през който стават самите покупки на електронни винетки, е създаден от изпълнителя на тол-системата - консорциумът " Капш ", и към него няма съществени забележки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР