Доклад на ДАНС провокира скандал в последния ден на предизборната

...
Доклад на ДАНС провокира скандал в последния ден на предизборната
Коментари Харесай

ДАНС и ИТН тръгнаха в атака срещу машинното гласуване в последния ден на кампанията

Доклад на ДАНС предизвика скандал в последния ден на предизборната акция, поради който ръководителят на Народно събрание Росен Желязков свика изключителна среща с водачите на парламентарни групи.

За отчета стана ясно не от спецслужбата, а от Тошко Йорданов от " ИТН ".

Според него контраразузнаването имало данни за това, че зам.-министър на електронното ръководство " компрометирал " машинното гласоподаване.

В опита си да изясни какво е наличието на отчета на ДАНС Йорданов споделя следното пред публицисти, представен от Нова ТВ:

" В отчета излиза наяве, че на 25 октомври - два дни, откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хешкод, който е един от ключовете за отбрана на машините - заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка. Ето по какъв начин се манипулират машини ".

Йорданов твърди, че " на тези избори не би трябвало да има нито една машина " и приканва прокуратурата да се намеси поради " държавен прелом, осъществен два пъти на избори с машини ".

Това не е първият опит за втълпяване на подозрения в машинното гласоподаване в последните месеци, в Народно събрание беше основана цяла комисия, която да ревизира работата на машините, а на единственото ѝ съвещание с чуване на посетители беше поканен тайния YouTube-р Станислав Цанов.

Акцията на ДАНС се случва в деня, в който министър председателят Николай Денков е в Брюксел, а Народното събрание сякаш трябваше да заседава за анулацията на ветото на Румен Радев върху закона за енергетиката.

Заседанието беше свикано преди дни под напън от страна на ГЕРБ, под претекст да се гласоподават и паралелни промени, с които " Лукойл " да бъде длъжен да заплаща " по 3 млн. лева дневно " (по обясненията на Делян Добрев).

ПП-ДБ неведнъж дадоха да се разбере, че няма да вземат участие в " избирателен цирк ", Българска социалистическа партия и Възраждане също взеха решение, че ще го бойкотират в четвъртък.

Сега единствено 11-те депутати от Има Такъв Народ влязоха в пленарна зала - и ГЕРБ, и Движение за права и свободи отхвърлиха да участват на съвещанието, които те желаеха да се свика, на фона на вторичния скандал с машините.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР