Доклад на американското правителство за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти

...
Доклад на американското правителство за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти
Коментари Харесай

Докладът на САЩ за НЛО не открива доказателства за извънземна дейност, но не я изключва

Доклад на американското държавно управление за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти - НЛО не открива доказателства за извънземна активност, само че не я изключва, оповестиха чиновници пред американските медии, представени от БиБиСи.

Прегледът на 120 случая открива, че американска технология не е взела участие в множеството случаи, само че отчетът не прави дефинитивни оценки за това какви биха могли да бъдат обектите, изясняват чиновници.

Разсекретената версия на отчета би трябвало да бъде предадена на законодателите през юни. Докладът е направен от военна оперативна група, основана предходната година за следствие на десетилетия необясними въздушни наблюдения във въздушното пространство на Съединени американски щати.

Министерството на защитата съобщи, че желае да " усъвършенства разбирането си " за неидентифицирани въздушни феномени (UAP), известни още като НЛО и да дефинира дали те съставляват опасност за националната сигурност.

Докладът е акредитиран като част от пакет за облекчение на пандемията, подписан от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп предходната година.

Пускането му завладя въображението на обществеността в Съединени американски щати, където наблюденията на НЛО от дълго време са източник на извънземни теории на конспирацията.

Спекулации по отношение на наличието на отчета се натрупват измежду запалянковците на НЛО преди плануваното му стартиране в Конгреса на 25 юни.

Подробности за изследването бяха обявени за първи път в четвъртък от " Ню Йорк Таймс ", последван от СиЕнЕн и " Вашингтон пост ". Тези медии обявиха, че са разговаряли с голям брой държавни чиновници по отношение на констатациите от отчета.

Служителите обявиха, че от над 120 случая, документирани през последните две десетилетия, по-голямата част са докладвани от чиновници на американския флот, до момента в който в някои са забъркани задгранични военни.

СиЕнЕн съобщи, че са разговаряли с трима източници, които настояват, че отчетът не изключва извънземна активност като допустимо пояснение в някои от тези случаи. Няма обаче доказателства, че въздушните феномени, докладвани от водачи на флота през последните години, са извънземни галактически кораби, оповестява Times.

Позовавайки се на чиновници от разузнаването, вестникът съобщи, че пробната технология на съперничеща мощ, като Китай или Русия, може да изясни най-малко някои от въздушните феномени. Служителите на разследващите служби са загрижени за последствията от националната сигурност на това умозаключение.

Някои наблюдения бяха разисквани в неотдавнашен репортаж на CBS News, който възобнови интереса към НЛО предишния месец. Интервюирани са водачи от американския флот, които споделят, че са видели необясними летателни апарати, които летят по-бързо и са по-маневрени от всичко, което са виждали преди.

Пенсионираният водач Райън Грейвс разяснява, че неговата ескадрила с изтребители е видяла НЛО, висящи над въздушното пространство край крайбрежията на Вирджиния през 2014 година

Той изясни, че обектите са нямали забележими изпускателни дюзи или мотори и се движат със скорости, които наподобява са отвън границите на известната технология. Грейвс добави, че водачите, трениращи край брега на Атлантическия океан, са имали сходни наблюдения " всеки ден в продължение на най-малко няколко години ".

Миналия месец Луис Елизондо, някогашен сътрудник на американското контраразузнаване, сподели пред ABC News, че някои от обектите, които са видяни, " могат да надминат всичко, което имаме в нашия инвентар ". " Въпросът е, какво е това? Изводът е, че ние просто не знаем. "

През април предходната година Министерството на защитата пусна три разкрити видеозаписа на това, което съгласно него демонстрира " необясними въздушни феномени ". Отделът съобщи, че желае да " обясни всевъзможни заблуди за обществеността по отношение на това дали фрагментите ", които към този момент бяха изтекли през 2007 и 2017 година, " са действителни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР