Докери и моряци се подготвят за масови протестни демонстрации днес

...
Докери и моряци се подготвят за масови протестни демонстрации днес
Коментари Харесай

Обща 24-часова стачка скова Гърция

Докери и моряци се приготвят за всеобщи протестни демонстрации през днешния ден по гръцките пристанищата, като е спряно придвижването на фериботите към всички пристанища, съобщи БНР.

Не се движи нито един трен в цялата страна. Железничарите недоволстват против приватизацията на жп компанията.

Анулирани са доста полети от и към гръцките летища, макар че митингите на авиодиспечерите са с дълготрайност четири часа.

Метрото в Атина и градските рейсове в страната се движат през няколко часа.

Гръцките фермери отново готвят тракторите за обсада >>

Всички държавни чиновници поддържат митингите. Заедно с тях в стачката вземат участие и работещите в общините. Учебни заведения са затворени. Лекарите от държавните лечебни заведения одобряват единствено незабавни случаи.

Основният апел на днешната стачка е предизвестие към държавното управление “Бедност, налози, безработица - стигнахте края “, според формалното изказване на синдикатите.

Страх и тормоз на работното място в Гърция >>

Във връзка със стачката Министерството на външните работи предложи на българските жители, пребиваващи или пътуващи до Гърция да се осведомят авансово за вероятните различни транспортни връзки.

По информация на българското посолство в Атина, тролейбусите и рейсовете в страната няма да се движат от началото на работния ден на 14 декември до 09,00 ч. и от 21,00 ч. до края на работния ден.

Общогръцката федерация по мореплаване е оповестила стачката да стартира в 00,01 ч и да завърши в 24.00 ч на 14 декември, като в тези часове морски превоз няма да се движи.

Дипломатическите задачи на България в Гърция остават разполагаем на българските жители на следните телефони:

Посолство в Атина: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107

Генерално консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР