Доказателствата сочат, че са участвали най-малко 3 лица. Началникът на

...
Доказателствата сочат, че са участвали най-малко 3 лица. Началникът на
Коментари Харесай

Най-малко 3 лица са участвали в схемата на ДАИ- Благоевград

" Доказателствата сочат, че са взели участие минимум 3 лица. Началникът на бранш Пътна полиция и един от тях някогашен чиновник на „ Пътна полиция “. Наричаме ги търговски представител, тъй като се занимава с направата на тези номера. Към момента са арестувани 4 лица и през днешния ден прокуратурата ще им повдигне обвинявания. " Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Българска национална телевизия във връзка арестите в Благоевград.
" В петък, 18 май, предходната седмица основният прокурор разпореди да се Национална следствена работа да се заеме със случая. Схемата, която към този миг можем да кажем, че се удостоверява: Лица, които са желали да записват колите си, а някои от тях са желали специфични номера. Сумата, която е трябвало да се заплати в интерес на страната е била завишавана от медиатори. Част от средствата са отивали към началника на бранш КАТ в Благоевград ", посочи тя.
Арнаудова посочи, че все още доказателствата не сочат за проведена незаконна група.
На 22 май редом на територията на Благоевград бяха осъществени редом процесуално-следствени дейности. Тя удостовери, че са открити пари в жилището на шефа на КАТ. Сумата е 5300 лева в касата.
" Днес предстоят разпити на още 11 лица. Той е получавал по 100 лв. за свое действие, тъй че може да сметнете какъв брой противозаконни действия е направил ", съобщи още Арнаудова. По думите ѝ наблюдаващите прокурори ще решат дали шефът на Кат да бъде отхвърлен от служба и мярката му за отклоняване да бъде задържане под стража. Тя уточни още, че ще има и други линии на следствието, защото шефът на КАТ е разрешил чиновници да конвоират извънгабаритна техника по Кресненското дефиле, във време, в което не е било позволено. Според нас е ощетен държавният бюджет и са нарушени разпоредбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР