Доказателства за това, че Apple може да планира да замени

...
Доказателства за това, че Apple може да планира да замени
Коментари Харесай

Нов патент на Apple загатва за нова клавиатура за MacBook


Доказателства за това, че Apple може да възнамерява да размени механизма „ пеперуда ” на клавиатурите на MacBook не престават да се натрупат. Няколко заявки за патенти оповестени през днешния ден от USPTO (Офис за патенти и търговски марки на САЩ) разказват механизми, които наподобява са свързани с нов ножичен механизъм – доста сходен на този в MacBook-овете преди дебюта на „ пеперудата “ през 2015.

Apple подаде първият патент за „ Клавиши с понижена дебелина “ на 22-ри февруари. Вторият патент, „ Механизъм на осветени клавиши с понижен ход “ беше подаден на 14-ти март. И двете са фокусирани върху предлагането на по-добро осветяване за клавиатурите на MacBook без да жертват устойчивост, продуктивност или дебелина в процеса. ( А всички знаем какъв брой Apple ненавижда да създава дебели артикули.)

Това, че клавиатурите понасят огромен тормоз не е нещо ново. Apple сподели за първото си заявление за патент, че всеки клавиш може да бъде натискан „ стотици хиляди, в случай че не и милиони пъти през живота на едно устройство. “ Затова компанията има вяра, че „ има потребност от издръжлива и естетично удовлетворяваща външна повърхнина за входно устройство “.
Или с други думи: Apple желае клавишите ѝ хем да са хубави, хем да са издръжливи.
Новият патент се пробва да позволи този проблем като заменя пластмасовите клавиши със стъклена версия, само че не са показали какъв вид стъкло. Apple сподели при заявката за патент, че „ в избрани случаи стъклото може да е материал като сапфир, керамика или различен резистентен на надраскване материал. “ (Сапфирът към този момент се употребява за покритието на обективите на камерите на последните iPhone и iPad модели.) Независимо от материала е ясно, че заменят пластмасата.

Второто заявление за патента Apple покрива механизъм, който се чака да ѝ разреши да прави клавиатури, които са по-тънки и в това време по-добре осветени от настоящето им предложение. „ В доста случаи “ гласи заявката „ обичайните клавиатури включват разнообразни механични и електрически съставни елементи, които могат да попречат на осветяването на клавиатурата и да допринесат за нежелано удебеляване на механизъма. “

Следователно е проектирано тъкмо както заглавието на патента го разказва – механизъм на осветени клавиши с понижен ход, който е планиран особено, с цел да направи по този начин, че подсветката и използваемостта да не си пречат едно на друго. В идеалния случай този механизъм би предложил някакво усъвършенстване спрямо пеперудения механизъм, който претърпя много рецензия, макар напъните на Apple да подобрят дизайна.
Но тук се ползват и нормалните уловки при заявките за патенти. Apple може да модифицира дизайните преди да стигнат до приключения артикул. Може също по този начин да реши да се откаже от тях.
Ще повярваме, че MacBook клавиатурите са се върнали към предходната им популярност, когато получим опцията сами да ги поизтормозим. Дотогава, тези заявки ни дават вяра, че най-малко компанията знае за тези дефекти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР