Доказано през последните 3 години - питейната вода в Хасково

...
Доказано през последните 3 години - питейната вода в Хасково
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Водата в Хасково е не само негодна, а вредна

„ Доказано през последните 3 години - питейната вода в Хасково не дава отговор на условията за питейните води. В същото време, през последните 3 години, нито един от тримата депутати от ГЕРБ, подали сигнала до прокуратурата против Корнелия Нинова, не е мръднал пръста си, с цел да реши казуса с водата ”. Това съобщи ръководителят на „ Екогласност ” Емил Георгиев пред БСТВ.
Той описа, че през 2004 година, в качеството си на представител на Федерацията на потребителите, е спряно водоподаването от язовир Тракиец поради голямото наличие на манган, което по думите му е било прикривано с години.
„ В качеството си на представител на Федерацията на потребителите, сигнализирам от три години, че водата освен е негодна, тя е нездравословна. Никой не си прави труда да изследва какво друго има във водата, с изключение на уран ”, акцентира още Георгиев. Той сподели и публична информация, в която се споделя, че Хасково е преди всичко в България по ракови болести: „ Никой не си даде труда да каже за какво. "
„ На Хасково казусът е алфа-частицита. Тя е достигнала 20 пъти над нормата. Това е геноцид ”, безапелационен е той. Георгиев сподели формален отговор на Министерството на здравеопазването и Регионалната ревизия, в който се споделя, че единствено 3 броя проби са направени за качествата на водата през 2019 година, като всички демонстрират в пъти по-голяма алфа интензивност.
„ Още на следващия ден аз ще желая нова публична информация за всички проби на водата до момента, тъй като съм уверен, че водата на Хасково не е с уместно качество ”, заключи Емил Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР