Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на

...
Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на
Коментари Харесай

Борисов: Само едно нещо има доказан ефект срещу COVID-19

 Доказаният резултат против COVID-19 е единствено един - понижаване на обществените контакти или карантина. За да облекчим лечебните заведения, които са на лимита на опциите, вкарваме ограничения за 3 седмици.

Това съобщи министър-председателят по време на постоянното държавно съвещание, на което кабинетът гласоподава удължение на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 декември до 31 януари 2020 година На базата на решението на Министерския съвет със заповед на здравния министър ще бъдат избрани съответните параметри на краткотрайните противоепидемични ограничения.

Премиерът Борисов напомни, че до сегашния миг страната ни е била с най-либералния режим за ограничение на разпространяването на ковид за опазване и на икономическите действия. Борисов акцентира, че за справяне с заболяването България взе участие наедно с останалите страни членки в обща доставка на ваксини за Европейски Съюз. " Това ще е единственото, което ще даде опция на Европейския съюз като цяло да проработи отново по този начин, както би трябвало “, посочи Борисов.

" Искам доста ясно хората да схванат, че след 3 седмици – на 21 декември, ще си позволим разхлабване на ограниченията, яслите, детските градини и учебните заведения ще отворят, моловете, заведенията за хранене и фитнесите гладко ще проработят “, сподели още министър-председателят. Той добави, че като отплата за този интервал страната ще обезпечи близо 400 милиона лв. за бизнесите, които ще бъдат с лимитирана активност.

" Намираме се в сложен миг, в който всички дружно би трябвало да се надигнем против нещо колкото познато, толкоз и непознато – пандемията от ковид. Защо споделям дружно – тъй като ние държавниците би трябвало да вземем сложни, само че мъдри решения, които да ви убедим дружно да прилагаме и изпълняваме “, подчертава министър председателят Борисов на държавното съвещание.

Той изрази убеденост, че заставайки един до друг - лекари и медицински сестри, здравни служащи, учители, учени, органи на реда, държавници, работещи и пенсионери, млади и възрастни, всички българи дружно като общество можем да се оправим с пандемията. " Вече сме го правили “, сподели още Борисов.

Министър-председателят означи, че не би трябвало да се прави опълчване сред опазването на здравето и стопанската система. " Защото няма процъфтяваща стопанска система с заболели или инфектирани с COVID-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да действа без мощна стопанска система. Затова е нужен баланс, който ще ни преведе и през втората вълна на пандемията “, безапелационен бе министър председателят Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР