Доказа се, че този нов коронавирус не е така опасен

...
Доказа се, че този нов коронавирус не е така опасен
Коментари Харесай

Категорично не се прикриват положителни проби за коронавирус у нас!

 " Доказа се, че този нов ковид не е по този начин рисков за новородените, бременните и бебета, както е грипният вирус ". Това съобщи в ефира на Нова ТВ шефът на Национален център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев.

" Не се прикриват позитивни проби за ковид ", безапелационен бе проф. доктор Тодор Кантарджиев след брифинг пред ВМА, на който стана ясно, че все още няма позитивни проби на ковид у нас. " Нямаме подозрения за резултатите от никоя проба за ковид. Ако има подозрения се пускат спомагателни проучвания с други проби в лабораторията ", съобщи той.

" Сигурен съм в потенциала на Националната референтна лаборатория, която се води от професорка и в нея работят хора с докторска степен. Референтната лаборатория работи на равнище ", акцентира той. " Преди години, такава обстановка може би се е случвала, само че защото това съответствува с грипната зараза, международната медицината не го е разбирала. Няма нищо по-различно от до момента популяризираните инфекции. Доказа се към този момент даже, че този ковид не е по този начин рисков за бебетата  и новородените, както е да вземем за пример грипния вирус ", сподели още Кантарджиев.

" Този ковид няма характерно лекуване. Има данни в Китай за неголеми групи от хора, лекувани с антивирусни медикаменти, само че са доста малко хора и резултатите не разрешават да се вземе извънредно мнение като медицина на доказателства. Коронавирусът не е рисков за младите и здравите, а за възрастните хора. Както се пазят от грип хората, по този начин би трябвало и от ковид. Няма нищо кой знае какъв брой ужасно ", успокои шефът на Национален център по заразни и паразитни заболявания.

Проф. доктор Тодор Кантарджиев акцентира, че смъртността при грип е по-висока, в сравнение с при ковид.  " Няколко хиляди души тази година починаха от грип, макар че нямаше зараза ", изясни още професорът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР