Докато Земята продължава да изпада в абсолютен хаос и в

...
Докато Земята продължава да изпада в абсолютен хаос и в
Коментари Харесай

SpaceX стартира историческа мисия в търсене на останки от древна планета

Докато Земята продължава да изпада в безспорен безпорядък и сега се водят голям брой извънредно разрушителни и рискови войни, НАСА и SpaceX се приготвят да започват задача за постигане на великански железен метеорит, прочут като Психея.


Мисията ще бъде осъществена с ракета Falcon Heavy на SpaceX и може да стартира още на следващия ден. Крайната спирка на кораба ще бъде в необятния астероиден пояс, ситуиран сред Марс и Юпитер.

Според The Byte ракетата на SpaceX (с уместно и евентуално объркващо име Psyche) ще се насочи към металния метеорит, с цел да научи повече за него. Създадена от компанията на Илон Мъск, ракетата ще се гмурне в мистерията към метеорита, за който се счита, че е останал от ядрото на някакъв античен планетарен обект.

Ако задачата разкрие всичко, на което се надяват учените и откривателите, тя може да означи значим миг и крайъгълен камък за разбирането на личната ни Слънчева система.

В допълнение към по-доброто опознаване на Слънчевата система като цяло, ракетата на SpaceX може да събере информация и за Земята, защото тя има подобие с металното ядро на Психея. Това от своя страна ще даде на откривателите доста по-ясна визия за това по какъв начин Земята се е формирала в животворната планета, на която живеем в този момент.

Както изяснява Линди Елкинс-Тантън, водещ откривател на задачата и професор от Държавния университет на Аризона, без задача като тази няма да има схващане за земното ядро, защото то е " прекомерно горещо " и " прекомерно надълбоко ".

Но към момента не се вълнувайте прекомерно доста, че ще разгадаете тайните на Вселената. Дори с всички мозъци на НАСА и SpaceX, които поддържат пътуването на ракетата, евентуално корабът няма да доближи гигантския метеорит даже до 2029 година, което значи, че му следва голямо шестгодишно пътешестване. Оттам нататък главният способ на проучване на кораба ще бъде орбиталното циркулиране на Психея в продължение на цели две години, правенето на фотоси и връщането им на откривателите на Земята.

От това, което разбираме за Психея и нейния състав, откривателите считат, че метеоритът е сред 30 и 60 % метал, а останалата част е образувана от силикати. Отличавайки се от другите галактически скали, другите са формирани най-вече от глина и силикатни скали.

И макар че това е научна задача сред НАСА и SpaceX, металът в метеорита към този момент притегля вниманието на някои от най-богатите хора в света, които се надяват да получат парче от Психея за личната си сбирка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР