Докато заразените от коронавируса в Китай намаляват, болните от него

...
Докато заразените от коронавируса в Китай намаляват, болните от него
Коментари Харесай

Първи случаи на коронавирус в Литва, Ирландия и Нидерландия

Докато инфектираните от ковид в Китай понижават, болните от него в Европа се усилват.

Последно, Литва заяви за първия доказан случай на инфектиран с ковид през днешния ден, откакто огнището продължава да се популяризира в цяла Европа. Пациентът е жена, която се е завърнала от посещаване в северния град на Италия Верона, се споделя в известие на Би Би Си, цитрано от БГНЕС. Съобщава се, че дамата за в този момент демонстрира единствено леки признаци на вируса и е изолирана в болница.

Преди часове стана ясно, че медицинските управляващи в Нидерландия също са записали първи в страната случай на коронавирусна зараза. Това заяви Нидерландският народен институт за здраве и околна среда. Според организацията става дума за мъж от град Тилбург, който неотдавна е посетил италианския регион Ломбардия.

Първи случай на новия ковид бе доказан и в Северна Ирландия, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи в английската провинция. Ръководителят на северноирландската здравна работа Майкъл Макбрайд сподели пред публицисти, че пациентът е пътувал от Италия през Дъблин. С това общият брой на доказаните случаи в Обединеното кралство доближава 16.

Нови пет случая на ковид са били регистрирани в Швеция , с което общият брой на инфектираните в страната доближава 7, съобщи ДПА. Трима от пациентите са се заразили отвън скандинавската страна. Съседна Норвегия заяви за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.

В Италия, където е най-голямото европейско огнище на болестта, през вчерашния ден още трима души са умряли от новия ковид - с това общият брой на смъртните случаи в страната доближи 17, съобщи националната осведомителна организация АНСА, като се базира на най-новите данни на управляващите. Анджело Борели, шеф на италианската Служба за гражданска отбрана, заяви още, че доказаните случаи на вируса към този момент са 650.

По последни данни на Световната здравна организация броят на инфектираните с ковид отвън Китай е достигнал 3 664 души в 46 страни , 57 от които са умряли. В самия Китай управляващите са записали за последното денонощие 327 нови случая на заболяване от ковид, а 44 души са умряли. Така общият брой на инфектираните доближава 78 824 , а смъртните случаи към този момент са 2788, заяви Държавният комитет по въпросите на опазването на здравето и хигиената на Китай, представен от ТАСС. Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие , означи Ройтерс. Общият брой на инфектираните с ковид в международен мащаб е 82 294.

В Южна Корея броят на инфектираните доближи 2022, откакто бяха регистрирани 256 нови случая, оповестиха здравните управляващи на най-засегнатата от епидемията страна в света след Китай, съобщи Франс прес. Повечето от новите случаи са в град Тегу, огнище на епидемията в Южна Корея, както и в прилежащата провинция Северен Кьонсан. Броят на умрелите остава неизменен - 13 души.

У нас към този момент няма доказани случаи на ковид. Вчера стана ясно, че всички проби на поставените пациенти под карантина у нас са негативни. Изследвани са 17 души от страната и 19 настанени във ВМА - София. Според Министерство на опазването на здравето всички проби са негативни. Пробите на 17 от пациентите са пратени от Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе. Различни специалити обаче, като д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското поделение към Инфекциозна болница в София, показаха мнение, че най-вероятно към този момент има случаи на ковид у нас, просто не сме ги удостоверили.

Междувременно стана ясно, че тримата българи, блокирани от дни в изолирания от света хотел на остров Тенерифе, са получили позволение да си тръгнат. Това заяви пред Българска национална телевизия Виктория Захариева. Новината са разбрали от консулската ни работа в Мадрид. Виктория, брачният партньор и щерка й са пристигнали в хотела два-три часа откакто инфектираният италианец го е напуснал. Разрешение да си заминат са получили към 130 посетители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР