Докато западният свят е фокусиран върху казуса за и против

...
Докато западният свят е фокусиран върху казуса за и против
Коментари Харесай

Какви са заплахите от ядрена война между Индия и Пакистан

Докато западният свят е фокусиран върху проблема " за " и " срещу " използването на пластмасови сламки, на изток дреме доста по-сериозна опасност за цялото земно кълбо. Между Индия и Пакистан тлее спор, обвързван с смяна в конституцията на Индия, осъществена през август, която лишава правата на хората, живеещи в Кашмир и изпращането на армия в този противоречив район.

И двете страни имат нуклеарно оръжие - всяка от тях има по 150 нуклеарни бойни глави, а се чака до 2025 година те да надвишават 200, всяка от които е способна да избие 700 000 души, съгласно изчисленията на експертите. И това не би бил просто местен спор - той ще засегне всички нас.

Повечето от жертвите няма да бъдат в следствие от непосредствените детонации. Причината за гибелта им ще бъдат безотговорно вилнеещите пожари, породени от тези гърмежи. Това ще бъде единствено първичния резултат от използването на нуклеарно оръжие.

По-страшно за целия свят ще бъде голямото количество гъст черен пушек, който ще постъпи в атмосферата на Земята и ще блокира слънчевите лъчи, което ще намали междинната температура с до 13 градуса в продължение на години. А това ще докара до дефицит на храна на всички места по света.

Тези калкулации са направени от учени от Университета Колорадо Боулдър и Университета Рътгърс. Те са употребявали новаторски систематичен модел на Земята, който разкрива големи намаления в продуктивността на растенията и водораслите, които ще имат рискови последици за всички останали организми по хранителната верига, в това число и за индивида. Това споделя съавторът на изследването Никол Ловендуски - професор по атмосферни науки и науките за океана.

Екипът се надява, че Пакистан и Индия ще вземат поради резултатите от проучването, само че включително влизат и Америка, и Русия. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР