Докато западният свят е фокусиран върху казуса за и против

...
Докато западният свят е фокусиран върху казуса за и против
Коментари Харесай

Какви са заплахите от ядрена война между Индия и Пакистан

Докато западният свят е фокусиран върху проблема " за " и " срещу " използването на пластмасови сламки, на изток дреме доста по-сериозна опасност за цялото земно кълбо. Между Индия и Пакистан тлее спор, обвързван с смяна в конституцията на Индия, осъществена през август, която лишава правата на хората, живеещи в Кашмир и изпращането на армия в този противоречив район.

И двете страни имат нуклеарно оръжие - всяка от тях има по 150 нуклеарни бойни глави, а се чака до 2025 година те да надвишават 200, всяка от които е способна да избие 700 000 души, съгласно изчисленията на експертите. И това не би бил просто местен спор - той ще засегне всички нас.

Повечето от жертвите няма да бъдат в следствие от непосредствените детонации. Причината за гибелта им ще бъдат безотговорно вилнеещите пожари, породени от тези гърмежи. Това ще бъде единствено първичния резултат от използването на нуклеарно оръжие.
 Снимка 447837

По-страшно за целия свят ще бъде голямото количество гъст черен пушек, който ще постъпи в атмосферата на Земята и ще блокира слънчевите лъчи, което ще намали междинната температура с до 13 градуса в продължение на години. А това ще докара до дефицит на храна на всички места по света.

Тези калкулации са направени от учени от Университета Колорадо Боулдър и Университета Рътгърс. Те са употребявали новаторски систематичен модел на Земята, който разкрива големи намаления в продуктивността на растенията и водораслите, които ще имат рискови последици за всички останали организми по хранителната верига, в това число и за индивида. Това споделя съавторът на изследването Никол Ловендуски - професор по атмосферни науки и науките за океана.

Екипът се надява, че Пакистан и Индия ще вземат поради резултатите от проучването, само че включително влизат и Америка, и Русия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР