Докато всички вече говорят за „Бохемска рапсодия“ и продължението на

...
Докато всички вече говорят за „Бохемска рапсодия“ и продължението на
Коментари Харесай

„Роди се звезда“ – любов и трагедия като за „Оскар“

Докато всички към този момент приказват за „ Бохемска рапсодия “ и продължението на „ Фантастични животни “, сърце не ми дава да подмина едно друго заглавие, което излезе още при започване на октомври, и има заплаха да си тръгне от екраните у нас по-тихо, в сравнение с заслужава.

За един месец съм гледала „ Роди се звезда “ 3 пъти (което не ми се беше случвало от „ Ла Ла Ленд “ насам) и страстите около него ще ни държат най-малко до „ Оскар “ церемонията в края на февруари, когато няма по какъв начин да не чакаме той да бъде отличен.

 Роди се звезда Warner Bros Pictures

Наградите настрани, с или без тях този филм е незабравим по ред аргументи , въпреки и сюжетът на пръв взор да не наподобява като една от тях. В него основният воин Джаксън Мейн е застаряваща кънтри/рок звезда, която злоупотребява с алкохола и опиатите, а в това време изпитва и други здравословни проблеми, които заплашват кариерата му. Тогава той среща Али , която сервира в ресторант, само че с гласа си заслужава огромната сцена – и Джаксън ѝ я дава дружно със себе си, само че проблемите за двамата занапред предстоят.

Ако историята не ви звучи задоволително новаторско, то е тъй като води началото си от 1937 година, когато излиза първият филм с това име. Следват го два негови римейка, а Брадли Купър се оказва задоволително самоуверен да посегне за четвърта подред екранизация, която да трансформира в режисьорския си дебют .

И като че ли това не е задоволително за артиста, който взема решение да извършва и основната роля в своята версия на „ Роди се звезда “. След 6-месечни уроци по музика и въоръжен с пресипнал глас, южняшки акцент, дълга коса и брада, той опустошава с всички нужни умения , без някое от тях да пострада поради друго. Спокойно може да се каже, че това е най-сложната, само че и най-хубавата роля на Брадли Купър до момента .

 Роди се звезда Warner Bros Pictures

Той самичък избира своята звезда, която слага в центъра на лентата. Лейди Гага обаче наподобява по-незвездно отвсякога и то по негово предпочитание. Камерата не я изпуска от непосредствен проект, където с естествения цвят на косата си, вместо перуки, и без грим тя е по-оголена от всеки път. Встрани от музикалното си показване, което така и така е част от специалността ѝ, Гага играе с лекост, като че ли е прекарала 10 години пред камера, а не пред микрофон .

Купър и Гага са чудесни освен поотделно – двамата имат наелектризираща химия, която е невероятно да не ви разчувства още през цялото време . Това, което съвсем наподобява като класическата приказка за Пепеляшка и принца, в действителност е реалистична и разстърсваща история, която вълнува поради метода, по който е разказана, и поради тези, които ни я описват.

Джаксън и Али се влюбват посредством музика, въпреки и „ Роди се звезда “ да не е типичният мюзикъл, в който разговорите внезапно минават в песни и танци. Той не е и биографичен филм за легенда като Фреди Меркюри, само че споделя за доста други на брой хора, лутащи се по пътя си – някои от които намират себе си, други се изгубват още повече, само че най-малко съумяват да възпламенят пламъка у някой различен преди техният да угасне .

 Роди се звезда Warner Bros Pictures

Музикалната драма ловко съумява да вплете разнообразни тематики – фамилни проблеми, зависимости, цената на гения и славата, разпоредбите на музикалната промишленост, опълчва изкуството против шоубизнеса и издига над тях любовта, която не всеки път печели . Или най-малко не по метода, който чакаме.

Черешката на всичко това е саундтракът на „ Роди се звезда “, който самичък по себе си е свръхестествен с настръхващите осъществявания и смесицата от поп, рок и кънтри . Той към този момент има собствен живот по върховете на музикалните ранглисти – трансформира се в петия албум на Лейди Гага, който застава на №1 в Съединени американски щати, и първия подобен за Брадли Купър.

 Роди се звезда Warner Bros Pictures

Изглежда, че звездата, която се ражда, не е единствено една, и това прави кино лентата още по-специален – по тази причина не чакайте да залезе от екраните у нас. По-добре си поплачете по време на „ Роди се звезда “, в сравнение с поради това, че сте го пропуснали.

Снимки на звездния тандем вижте в галерията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР