Докато все повече млади хора се местят към големите градове

...
Докато все повече млади хора се местят към големите градове
Коментари Харесай

Местата, където ще ви дадат пари, за да се преместите там

Докато от ден на ден младежи се местят към огромните градове и динамичния метод на живот, дребните остават спокойни, само че и съвсем обезлюдени. Освен казусът с намаляващото население, те се сблъскват и с дефицита на фрагменти в избрани браншове, изключително софтуерния. За да могат да са конкурентноспособни, някои от местата създават тактики, с които да привлекат нови хора като им оферират разнообразни финансови тласъци.

Губернаторът на Вермонт, Фил Скот подписва законопроект през май 2018г., финансиращ държавна самодейност, предлагаща 10 000 $ на хората, искащи да се реалокират и работят там. От 1 януари 2019 година тази стратегия стартира да приема претенденти, написа CNBC.

Но Вермонт не е единственото място с такава концепция.

Koмпанията за финансови услуги Bankrate сформира лист с разнообразни места по целия свят, на които биха ви плащали, с цел да живеете там.

1. Аляска

Аляска извършва програмата наречена Alaska Permanent Fund, която разпределя равна сума от петролните хонорари на страната на всеки гражданин посредством годишен дял. През 2018 година този дял доближава 1600 $ на човек.

Жителите, които се записват за програмата всяка година от януари до март, нормално получават заплащанията си през октомври. Според отчети те употребяват парите за неща като медицински незабавни случаи, пътувания и изплащания на студентски заеми.

2. Марне, Айова

Програмата на Айова предлага имоти, които са приблизително 891 кв.м за хората, които желаят да се заселят в Средния Запад. Домовете би трябвало да са с размери минимум 111 кв.м и лицата пребиваващи там би трябвало да дават отговор на избрани условия, в това число да бъдат законно пребиваващи в Съединени американски щати, да строят постройките единствено за жилищни потребности и да съблюдават характерни строителни правила.

3. Линкълн, Канзас

Линкълн, Канзас, дава безвъзмездни имоти от 1114 до 3344 кв.м за искащите да построят свои лични къщи и да изпълнят изискванията, разказани в пакета за жилищно развиване.

Предимство имат първодошлите съгласно съответния град и с цел да се възползват от програмата, строителството би трябвало да се приключва в границите на 18 месеца от стартирането.

4. Хамилтън, Охайо

Стипендиантската програмата на Охайо за привличане на гении предлага на скоро приключилите студенти до 10 000 $, с цел да изплащат заемите си към колежите, в случай че се реалокират там. Средствата се изплащат месечно по 300 $. Кандидатите би трябвало да са приключили през последните седем години по стратегия, ориентирана към науката, технологиите, инженерството, изкуството или математиката и да показват доказателство за претовареност в региона.

5. Тълса, Оклахома

В Тълса, Оклахома, програмата Tulsa Remote заплаща на хората 10 000 $, с цел да се реалокират там. В допълнение, самодейността включва и тласъци като участие в споделени работни пространства, до 3 месеца отстъпка за наем в обзаведен апартамент и график с разнородни публични мероприятия и стратегии. Tulsa Remote се финансира от George Kaiser Family Foundation. Благотворителното подаяние от 3,5 млн. $ се концентрира върху насочването на вниманието към бедността в Тълса и привличането на нови хора в града.

6. Вермонт

Хората, които се местят във Вермонт и работят от у дома или в споделени работни пространства, могат да се класират в програмата за безплатна помощ. Инициативата цели да притегли нови и по-млади поданици. През първите шест месеца на 2019 година 33 претенденти се местят във Вермонт със фамилиите си, като общо са стават 87 нови поданици. Всеки участник получава до 5000 $ (средно към 3700 долара) за покриване на разноските.

В началото на юли, Вермонт ще започва и програмата си Remote Worker за нови претенденти за оставащите 375 000 $ от целевите средства.

7. Албинен, Швейцария

Китното швейцарско селце Албинен има население от едвам 240 души. През 2017 година жителите са гласоподават " " за " " предлагането да се платят 25 000 $ на всеки възрастен и 10 000 на дете, с цел да живеят в живописното място. Заинтересованите би трябвало да са под 45 година и да се ангажират да живеят в Албинен в продължение на 10 години. Те също би трябвало да закупят или построят къща на стойност 200 000 швейцарски франка (около 202 500 долара) или повече. Ако не сте от Швейцария, би трябвало да си осигурите съответното позволение, което се дава на откритите задгранични жители.

8. Кандела, Италия

Средновековният град с население 2700 души се надява да притегли нови хора, предлагайки им сред 910 до 2775 $ за пренасяне.

Заинтересованите би трябвало публично да станат поданици на Кандела, да си наемат къща и да получават заплата от най-малко 7500 евро.

9. Хармъни, Минесота

За да подтикват хората да строят домовете си в града, управляващите за икономическо развиване на Хармъни създават стратегия, с която да дадат отстъпка в брой въз основа на крайната пазарна стойност на новата къща.

Няма ограничавания за възрастта или приходите на кандидатстващия като преимущество имат първодошлите, а отстъпките варират сред 5 000 и 12 000 $.

Други от тези места са Чатануга, Тенеси; Саскачеван, Канада; Чили; Балтимор, Мериленд. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР