Докато все повече държави и компании се отказват от пластмасовите

...
Докато все повече държави и компании се отказват от пластмасовите
Коментари Харесай

Светът се отказва от пластмасовите сламки, но алтернативите ще му струват в пъти повече

Докато от ден на ден страни и компании се отхвърлят от пластмасовите сламки, дистрибуторите на храни търсят екологични други възможности. Най-вероятният и явен избор са хартиените сламки, само че се чака те да костват доста повече.

" Очакваме може би 10 пъти по-големи разноски. Ако си купите хартиена сламка, тя е към 2.5 цента. Пластмасовите костват към половин цент ", разяснява пред CNBC Адам Меран, изпълнителен шеф на PacknWood, компания за пакетиране на храни.

 Европейския съюз готви тотална възбрана за пластмасови принадлежности и артикули
Европейски Съюз разгласи война на пластмасите, не разрешава голям брой артикули

Сред тях са клечки за уши, сламки, бъркалки и пръчки за балони

Но Меран, чиято компания продава хартиени сламки, употребявайки рециклируеми и органични материали, в кафенета, казина в Лас Вегас и огромни игрища като Медисън Скуеър Гардън, счита, че става въпрос за вероятност.

" Преминаваме от нещо, което е доста, доста, доста на ниска цена, към нещо, което към момента е на ниска цена ", сподели той.

Starbucks е единствено един от многото търговци на дребно, които неотдавна оповестиха, че ще спрат да оферират пластмасови сламки до 2020 година

 McDonald's стопира да предлага пластмасови сламки на Острова
McDonald`s стопира да предлага пластмасови сламки на Острова

Такава смяна ще бъде направена и в други европейски страни

Компанията за ръководство на хранителни услуги Bon Appetit Management Company, която обслужва към 1000 места в Съединени американски щати, също ще спре да употребява пластмасови сламки в оборудванията, които ръководи.

Вместо с хартиени сламки, от които доста от клиентите се оплакват, че губят формата си прекомерно бързо, Starbucks ще размени пластмасовите сламки с рециклируеми капаци.

" Всяко зелено решение е решение ", отбелязва Меран.

 Англия готви възбрана за пластмасовите сламки
Англия готви възбрана за пластмасовите сламки

Властите имат проект за ограничение на отпадъците от пластмаса

Други други възможности включват наново използваеми сламки, като клиентите би трябвало да почистват сламките у дома и да ги носят всякога, когато се хранят, сходно на термос.

Що се отнася до това какъв брой устоят хартиените сламки, откакто бъдат потопени в течността, Меран съобщи, че зависи от напитката и от температурата.

" Би трябвало да издържи, до момента в който си довършите напитката. Ще стане малко влажна, само че въпреки всичко можете да пиете от нея, както при всяка друга опция. Не е съвършено, само че прави работа ", изясни предприемачът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР