Докато войната в Украйна кипи с пълна сила, САЩ правят

...
Докато войната в Украйна кипи с пълна сила, САЩ правят
Коментари Харесай

Как войната в Украйна е повлияла на плановете на САЩ за евентуален китайски конфликт

Докато войната в Украйна кипи с цялостна мощ , Съединени американски щати вършат освен това от това да поддържат собствен съдружник. Те си извличат скъпи поучения , размишлявайки по какъв начин биха реагирали на възможен конфликт с Китай . Никой не знае какъв ще бъде идващият огромен боен спор на Съединени американски щати и дали те ще активизират забележителна част от военните си сили, както направиха в Афганистан и Ирак. Експертите се питат и дали страната ще даде великодушна помощ и скъп опит , както направи с Украйна .

Засега обаче Китай остава най-голямата грижа на Америка . Американски военни чиновници настояват, че Пекин се приготвя да нахлуе в самоуправляващия се остров Тайван до 2027 година, а Съединени американски щати остават основният съдружник на островната народна власт и неин снабдител на отбранителни оръжия. Въпреки че има основни разлики във връзка с географията и уговорката на Съединени американски щати по отношение на отбраната на Тайван, има ясни паралели сред съветската инвазия в Украйна и евентуалната китайска офанзива против Тайван , откри отчет на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания , направен предишния месец. В този отчет са прегледани някои от уроците, които могат да се извлекат от войната в Украйна, и по какъв начин те биха могли да се приложат към спор в Тайван.

Предварително въоръжаване

Скоро откакто съветските военни сили навлязоха в Украйна през февруари предходната година, Съединени американски щати и съдружниците им започнаха да изпращат големи количества оръжия през границата благодарение на партньорски страни. При възможен спор с Китай обаче, Тайван ще би трябвало да бъде изцяло въоръжен авансово . Това изказване е подкрепено от десетки военни сюжети, които са разказани в отчета.

Заместник-министърката на защитата Катлийн Хикс съобщи, че Украйна е по-скоро метод на студено начало, в сравнение с планувания метод, по който Съединени американски щати е работил в помощ на Тайван, по тази причина страната би трябвало да приложи тези уроци в бъдеще. Хикс добави, че десантът е най-трудната военна интервенция , а снабдяването ще бъде мъчно, изключително в случай че Китай прекъсне достъпа до океана.

Проблем с доставките

Важна е да се означи, че Пентагонът не може да разположи авансово съоръжение, с което не разполага. Украйна оказва мощен напън върху отбранителните ресурси на Съединени американски щати и Европа и към този момент е наясно, че нито една от тях не е подготвена за огромен стандартен спор.

Украйна изстрелва до 7000 патрона дневно, с цел да се пази, и е мощно подвластна от новите доставки на муниции от Съединени американски щати на всеки две седмици. Откакто Русия нахлу в страната, Съединени американски щати са изпратили на Украйна милиони муниции , в това число стрелково оръжие и артилерийски снаряди, 8500 противотанкови системи „ Javelin “, 1600 противовъздушни системи „ Stinger “ и 100 000 боеприпаса за 125-милиметрови танкове. Една от най-големите точки на напън във връзка с доставките са 155-милиметровите муниции за гаубици. Досега Съединени американски щати са изпратили на Украйна 160 гаубици и над 1 млн. гаубични патрона, които са били употребявани интензивно, като съгласно Пентагона са били изстрелвани по 3000 такива патрона дневно.

Подсигуряване на фронтовите линии

С потреблението на танкове и артилерия войната в Украйна постоянно наподобява като връщане към сухопътните войни от 20-и век, само че тя дава скъпи уроци за това какъв брой нужни са галактическите технологии за разузнаване, връзки и агитация на хрумвания.

Преди войната сателитни фотоси демонстрираха, че съветските сили се струпват по границата , което опроверга изказванията на Русия, че просто провежда военно обучение. Докато войските пресичаха границата, украински цивилни лица изпращаха в действително време фотоси и видео от своите смарт телефони, с цел да разкрият къде тъкмо са съветските военни позиции, да запишат самопризнания на пленени съветски военнослужещи и да оповестят провалите и гибелта на съветските военни сили. Когато клетъчните кули и електрозахранването на Украйна бяха изумени , основният изпълнителен шеф на „ SpaceX “ Илон Мъск обезпечи авариен вид , като изпрати стотици свои терминали от серията Starlink в Киев, с цел да помогне на Украйна да поддържа по-добра връзка със свои съдружници.

Експертите по галактически технологии на Съединени американски щати също по този начин търсят благоприятни условия за разширение на сателитните връзки въз основа на триумфите на Starlink. Въпреки че Starlink понастоящем е главният търговски информационен пръстен в орбита, други спътници също се употребяват в помощ на Украйна. Starlink разполага с хиляди спътници, които обикалят Земята на една и съща ниска височина в пръстен. При евентуален спор, в случай че един спътник бъде нападнат, той бързо ще бъде заместен от различен, който ще се върти в орбита зад него.

Готовност за кибервойна

Докато спътниците и техните сигнали би трябвало да бъдат предпазени, наземните станции за обработка и разпространяване на информация също са уязвими . По думи на Украйна Русия е направила софтуерна офанзива против украинската сателитна информационна мрежа „ Viasat “ , която е довела до изключването на десетки хиляди модеми. Макар че „ Viasat “ не заяви кой е отговорен, Украйна намерено упрекна съветските хакери.

Китай евентуално също ще прибегне до кибервойна , с цел да попречи на Тайван да изпрати сигнали за помощ, с които да покаже, че дейно се съпротивлява на вероятно нахлуване, считат специалисти. Този въпрос понастоящем се преглежда вниманието от галактическите сили на Съединени американски щати.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР