Докато вече повече от три седмици продължават бойните действия в

...
Докато вече повече от три седмици продължават бойните действия в
Коментари Харесай

В разгара на войната: Путин пенсионира ключов главнокомандващ

Докато към този момент повече от три седмици не престават бойните дейности в Украйна, в Русия се появи информацията, че в четвъртък от служба е бил освободен заместник-началникът на Националната армия (Росгвардия) Роман Гаврилов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2878
Председателят на парламентарната комисия по осведомителна политика в държавната Дума Александър Хинщейн, който също по този начин е и зам.-секретар в ръководещата партия на Путин " Единна Русия ", в началото опроверга новината за освобождението на Гаврилов, определяйки я за " безспорна неистина ". По-късно обаче разясни, че Гаврилов, с който по-късно провел диалог, се отдръпва от заеманата служба, " защото достигнал минимума от 20 години трудов стаж и му е пристигнало време да се пенсионира ".

В съветското общество сходно пояснение беше посрещнато със мощна доза подозрение, защото наподобява малко евентуално една от най-ключовите управителни фигури в армията да се отдръпна в разгара на войната в Украйна.

Според интернационалния уебсайт за следствия Bellingcat обаче истината е напълно друга и тя е, че Роман Гаврилов е бил арестуван от ФСБ поради теч на военна информация.



Заместник-началникът на Росгвардия Роман Гаврилов бе " пенсиониран ", откакто бе арестуван от Федералната работа за сигурност по обвиняване за теч на военна информация

Това е третата глава, която " пада " в Москва след началото на " военната интервенция "  в Украйна.

На 11 март Путин подреди да бъдат задържани ръководителят на отдела за външно разузнаване на Федералната работа за сигурност (ФБС) Сергей Беседа и неговият заместител Анатолий Болюх поради предоставената от тях подвеждаща информация на съветския президент, съгласно която " Украйна би могла да бъде завладяна за относително малко време ", напомня вестник " Ел Мундо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР