Докато в цяла Бразилия, която разочарова с представянето си на

...
Докато в цяла Бразилия, която разочарова с представянето си на
Коментари Харесай

Бернардо Резенде иска да е треньор на Неймар

Докато в цяла Бразилия, която разочарова с представянето си на Мондиала в Русия, се разисква прочувствената неустойчивост на звездата Неймар, някогашният селекционер на волейболния " Селесао " Бернардо Резенде съобщи в изявление за предаването " Времева линия " по локалното Радио Гауча, че желае да бъде треньор на нападателя. Бернардиньо не желае да тренира Неймар механически, а да усъвършенства държанието му в най-важните мачове. Причината за това предпочитание за интервенция е привързаността, която Резенде има към футболиста, който е безценен другар на сина му Бруно. Бернардиньо, който в кариерата си като треньор е спечелил общо шест олимпийски медала с мъжете и дамите на Бразилия, дефинира Неймар като " извънреден човек с приказен темперамент ".

Бернардо Резенде би желал да работи върху отношението на футболната звезда в избрани обстановки и да го посъветва по какъв начин да се оправи с напрежението, без да се занимава с техническите и тактическите въпроси на футбола. 58-годишният олимпийски първенец споделя за Неймар, че е " драгоценен камък, към момента занемарен, върху който би трябвало да се работи ".
-

Бернардиньо споделя още: " Вече видяхме гения и качествата, които Неймар има. Понякога наподобява, че му липсва е мощният нрав ".

Според Резенде, който е считан за най-големия експерт в бразилския спорт, става дума за централизация и дисциплинираност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР