Докато в САЩ зъзнат от невиждани от 40 години студове,

...
Докато в САЩ зъзнат от невиждани от 40 години студове,
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Този декември е най-топлият от 50 години

Докато в Съединени американски щати зъзнат от невиждани от 40 години студове, у нас е противоположното — температурата през този месец е с 4 градуса по-висока от нормата.

Така той ще се окаже най-топлият от 50 години насам. Това сподели по bTV климатологът проф. Георги Рачев. 

Той заключи данните за времето през отиващата си година, като съобщи, че страната се като цяло е разминала с огромни естествени катаклизми.

Проф. Рачев разяснява, че като цяло годината е била топла, единствено през март температурата е била по-ниска от естественото. По тази причина имаме една поредна хубава зърнена годишна продукция, разяснява експертът. Той изясни, че

в случай че тази наклонност се резервира още десетина години, може да се каже, че се е трансформирал климатът в страната, освен времето.

Днес още сутринта облачността от запад ще стартира бързо да понижава до слънчево време, вечерта и над източните региони. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София към 9°.

Над планините облачността бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Над планините облачността бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, само че ще остане без дъжд. Към края на деня ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб вятър, най-вече от югозапад. Максималните температури ще бъдат 9° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР