Докато в Сърбия депутатите се оставиха по своя воля без

...
Докато в Сърбия депутатите се оставиха по своя воля без
Коментари Харесай

От днес депутатът взема 9600 лв. с бонусите, вдигнаха си заплатите и министрите: не е шега - slava.bg

Докато в Сърбия депутатите се оставиха по своя воля без заплати, а в Македония народните представители, министри и министър председателят минаха на минимална работна заплата, от през днешния ден 1 април, не на смешка, българските им сътрудници си подвигат възнагражденията. Това е на фона на предлагането за бързи заеми, които да вземат някои работещи, в случай че се усещат ощетени, а другите наложително да вземат годишните си отпуски, та да не могат да почиват лятото. Когато депутатите ще бъдат във почивка. Можеха, преди да излязат в платена карантина, народните представители най-малко да подсигуряват, че лекарите и медсестрите въобще ще вземат някакви заплати, тъй като принудиха лечебните заведения да спрат плановите прегледи и интервенции, от които се устоят лечебните заведения, като трябваше да трансформират в закона системата на финансиране. Иначе властта, видите ли, е доста загрижена за нас.

На фона на изключителното състояние Министерски съвет и Народно събрание не отсрочват скока на приходите си, който бе очакван за 1 април. Макар и на подправена база – нарасналите приходи на държавната администрация за последното тримесечие на предходната година, които са увеличени, тъй като множеството служители си писаха 13-а заплата и покачвания от нашите налози. А възнагражденията на депутатите и министрите се дефинират точно на база междинната заплата в бюджетния бранш. Като за депутатите основата е същата в троен размер.

Така всеки депутат ще взема 4248 лева заплата. Но това надалеч не е всичко. Към тази основа би трябвало да се прибавят и 2/3 безотчетни върху заплатите. Участието в някоя от комисиите в Народно събрание носи плюс 15%, а най-често депутатите членуват в по 2 парламентарни комисии. Т.е. от екстрите връзват общо по още 1 заплата. Има несъмнено и начисляване по 1% върху главната заплата за всяка една прослужена година.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР