Докато в родната столица емоциите бяха предизвикани от възраждането на

...
Докато в родната столица емоциите бяха предизвикани от възраждането на
Коментари Харесай

Два старта и два подиума за Георги Дончев на Нюрбургринг

Докато в родната столица страстите бяха провокирани от възраждането на " Писта София ", в една от немските столици на високите скорости – " Нюрбургринг ", българският водач Георги Дончев за първи път през сезона записа " двоен подиум " с едно второ и едно трето място в своя клас. За първи път за тази година Георги записа и два " чисти " старта със здрав автомобил и без съществени контакти със противници по трасето, което е същинско достижение в оспорваната конкуренция сред 30 жадни за победа и заредени с близо 500 конски сили Porsche-та.

Уикендът на " Зеления пъкъл " стартира много мъчно, откакто прогнозата за времето за целия уикенд изглежаше доста непостоянна и редуващите се дъждовни и слънчеви условия затрудниха водачите в търсенето на съвършени обиколки. За квалификациите в събота заран шансът бе на страната на 30-те състезатели, пистата бе суха и всичко сочеше вълнуващо съревнование на 3629-метровия " спринт-формат " на именитото трасе. Дончев записа положителни обиколки и си подсигурява трето място в класа и за двата старта, които следваха през уикенда, директно след водачите в ProAm класа Карлос Ривас и Щефан Реекопф.


И в двата старта, макар изпълнените с рискови обстановки съперничества (и двукратното излизане на кола за сигурност), българското Porsche с номер 7 пресече финала наред и приключи серията от надпревари без записани точки. В съботния стинт Георги Дончев приключи на трето място в своя клас (и на 20-о в общото класиране), а в неделния остана втори (на 21-во място в общото класиране) след съотборника си Щефан Реекопф, дублирал успеха в двата старта. При експертите уикендът бе следващ успех за Лехнер рейсинг, с което Юлиен Андлауер и Михаел Амермюлер се откъснаха на върха в генералното класиране пред Лари загар Воорде от Overdrive Racing Team.

" Условията бяха доста сложни, само че този път шансът беше на наша страна. В избрани моменти имахме късмет да се борим и за първа позиция в класа, само че трафикът беше доста безреден и за жалост не се подреди по идеалния за нас метод ", разяснява Георги Дончев и добави, че е удовлетворен от резултата и " най-много от това, че имахме относително чист откъм контакти уикенд, което е първи случай за този сезон ". Желанието на българския водач и неговия екип е все по този начин безаварийно да протекат и останалите 4 старта от сезона на Carrera Cup през септември – на 14 и 15 предизвикването е " Хокенхайм ", а в последния уикенд от месеца акцията приключва с финалните два старта на " Заксенринг ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР