Докато в повечето редакции вървяха залагания дали Валери Симеонов ще

...
Докато в повечето редакции вървяха залагания дали Валери Симеонов ще
Коментари Харесай

Ушите ни писнаха от „патриотични” крясъци и инатлъци

Докато в множеството редакции вървяха залагания дали Валери Симеонов ще благоволи самичък да подаде оставка за скверните си думи към майките на деца инвалиди, той с жизнен звук прикани организациите решили да го поддържат с контрапротести, да не го вършат. Това се случи часове преди желанията „ дребната коалиция” на Оперативна програма да се събре, с цел да вземат решение ще желаят ли главата на своя събрат или не.

Валери Симеонов обществено опроверга, лансираната информация, че е обидил децата инвалиди. Думите му били единствено техните майки?! И за следващ път сподели, че няма да се извини. Засега не е ясно и дали ще подаде оставка. „ Извинявайте, че не ме разбрахте правилно”, сподели той на публицистите, които отново се оказаха отговорни, че са предали думите му неопределено, съгласно него. Премиерът разгласи, че ще остави сътрудниците си от Оперативна програма да се оправят сами с кашата, която надробиха. Ако могат.

Но дори за политически малограмотните е ясно, че Симеонов е редно да подаде оставка за цинизмите, които изрече. Въпрос на морал и чест е. Също по този начин е ясно, че оставката му няма да реши нито един от проблемите на несретните фамилии, ощетени от ориста, природата и не на последно място от страната.

Не е редно обаче вицето да се заиграва, инати и да държи в напрежение цялото общество. Де факто той трансформира в свои заложници освен своите сътрудници от Оперативна програма и държавното управление, само че и всички нас, тласкайки обществото към предварителни парламентарни избори.

Не имам вяра Симеонов да се мисли за незаместим. Нито пък Волен Сидеров, с който непрестанно се джавкат с мотив и без мотив. Простата парламентарна аритметика сочи, че както кабинетът, по този начин и болшинството в събранието могат да бъдат скрепени. Т.е. може и без двамата кавгаджии.

Не е редно да се разрешава на маймуни да ни вършат Симеонов и Сидеров, а Каракачанов непрекъснато да се пробва да го изграе звероукротител, с опрощение. Така стана и през днешния ден – на плануваната среща сред трите националистически организации, Сидеров не пристигна и отново си измисли опрощение, което за по-лесно обнародва в обществената мрежа. „ Не участвам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни смъкна политическо доверие от мен като ръководител на ПГ на Оперативна програма. Вътрешна македонска революционна организация не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на единодушие с НФСБ. При това състояние няма логичност да бъда на тази среща “, написа водачът на „ Атака “ в обществената мрежа.

Докато тези хора, самоопределящи се като патриоти, се дърлят и не отстъпват от инатлъка си, майките на децата инвалиди и техните фамилии остават с нерешени проблеми. И с голи очаквания, протестирайки на студа.

Ето какво разяснява известният отстъпник, политолог, в този момент началник на БНТ1 Емил Кошлуков от първо лице по тематиката:

„ Майките на тези деца може и да не оферират най-правилните решения.
Може и да са употребявани от политически партии.
Може и да бъркат за закона.
Това, което не може обаче, е да ги обвиняваш, че спекулират с децата си.
Тези майки са минали през пъкъл от болежка, обиди и тъга.
Те са дали своя живот, с цел да живеят децата им.
Те всеки ден изкачват своята Голгота.
Знам защо приказвам.
Да ругаеш тези майки е грях, тежък грях.
И оставката не е наказването за него, нито ще го изкупи.
Оставката е най-малкото.
Много по-страшно е наказването за всеки, който дръзне да ги охули.
И когато пристигна Онзи, Който има право да съди живи и мъртви, не бих желал да съм наоколо до господин Симеонов”.

Няма какво да се добави към тези думи, тъй че да не е ненужно. Затова, господин Симеонов, щом сте подобен труженик за истината и справедливостта, а и претендирате за национализъм и родолюбие, вразумете се и се оттеглете в точния момент! За да не се опозорите, съгласно безконечния стих на гения Христо Ботев:

„ Патриот е - душа дава за просвета, за свобода;

само че не свойта душа, братя, а душата на народа!”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР