„Докато в обществото няма ценностна критериална база по отношение на

...
„Докато в обществото няма ценностна критериална база по отношение на
Коментари Харесай

ДПС търси обществени критерии срещу корупцията

„ Докато в обществото няма ценностна критериална база във връзка с корупцията, няма по какъв начин да има резултатност във връзка с битката с нея. Това не е допустимо да се случи, даже и да се смени моделът на избиране на ръководителя на КПКОНПИ. Тя ще бъде най-ефективна, когато в обществото има непоносимост към корупционни практики”. Това разяснява депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин пред Нова телевизия.

„ Когато в нашето общество има цялостна непоносимост към тези неща, нито политическата система, нито органите, които се борят с корупцията, ще могат да заобикалят законите”, безапелационен бе той.

„ Политическата система би трябвало да покаже воля за битка с корупцията. Мисля, че изборът на Сотир Цацаров е вярната стъпка в тази посока”, сподели още Ебатин.

Относно финансирането на партиите и дебатът към размера на държавната дотация за тях, той разяснява: „ Това е тематика, към която обществото е сензитивно и по тази причина ние би трябвало да подхождаме доста отговорно. Това значи, че политическите партии не би трябвало да имат прикрит разговор между тях. Такъв разговор излезе нескрито, ние го открихме в публичното пространство”.

„ Принципната позиция на Движение за права и свободи е, че политическите партии имат потребност от финансиране, защото те няма по какъв различен метод да действат. Има два метода за финансиране – или държавно, или отворено финансиране. Най-добре за обществото е да има държавно финансиране. Какъв ще бъде размерът на финансирането обаче не би трябвало да бъде предмет на скрити сделки сред партиите”, уточни още Ебатин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР